USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Ліверпуль» переміг «Тоттенгем» у фіналі Ліги чемпіонів

2 Червня 2019 00:04
Заробивши пенальті на першій хвилині та реалізувавши його, «Ліверпуль» протягом усього матчу грав прагматичний футбол проти «Тоттенгема», подвоївши перевагу лише наприкінці зустрічі. Відтак, «Ліверпуль» святкував перемогу 2:0 в фіналі Ліги чемпіонів.

Матч відбувся 1 червня на стадіоні «Ванда Метрополітано» у Мадриді.

Сьогодні мав відбутися другий англійський фінал у цьому єврокубковому сезоні, адже раніше «Челсі» розгромив «Арсенал» у фіналі Європи.І «Ліверпуль», і «Тоттенгем» вийшли у фінал дивовижним чином: «червоні», розгромно програвши перший матч на виїзді 3:0, зуміли дивовижним чином перемогти вдома 4:0, натомість «шпори», поступишись вдома «Аякус» 0:1, зуміли на останніх секундах додаткового часу вирвати гольову перемогу 2:3 на гостьовому стадіоні.

Відзначимо, що більшість експертів фаворитом називали саме «Ліверпуль».

Вже на 1 хвилині Мане влучив у руку гравця «Тоттенгема» Сіссоко, який був у власному карному майданчику, і арбітр вказав на точку. До м’яча підійшов Салах, впевнено реалізувавши пенальті та відкривши рахунок у матчі – 0:1.

Сіссоко, намагаючись виправити помилку на старті поєдинку, пробивав здалеку, але м’яч пролетів над поперечиною воріт «Ліверпуля»

На 28 хвилині Сон Хин Мін міг вириватися віч-на-віч з Алісоном, однак невдало обробив «кулястого», до того ж арбітр сигналізував про офсайд у гравця лондонської команди.

Після цього команди трішки заспокоїли гру, не поспішаючи вибігати атаку. Втім, на 38 хвилині по воротах «шпор» гарматним ударом пробивав лівий захисник «Ліверпуля» Робертсон Льоріс врятував свою команду, встигнувши викинути руку. «Шпори» відповіли дальнім ударом Еріксена, однак той не зумів поцілити у рамку воріт «червоних». Відтак, на перерву команди пішли з мінімальною перевагою ліверпульців.

Другу половину зустрічі активніше почали лондонці, які почали бомбардувати карну зону «червоних» навісами, які щоправда ні до чого не призвели. Проте на 54 хвилині Ліверпуль відповів випадом, однак Салах не зумів вирватися на оперативний простір та поцілив у захисника лондонської команди. А через миттєвість схожий момент був у «Тоттенгема» – Аллі влучив у суперника.

Тренерський штаб «Тоттенгема» намагався посилити атаку, випустивши на поле героя другого матчу проти «Аякас» Лукаса Моуру замість Вінкса, який грав в опорній зоні.

На 69 хвилині «Ліверпуль» міг подвоювати рахунок, однак Мілнер не зумів поцілити у кут воріт Льоріса – м’яч пролетів у лічених сантиметрах від стійки.

На 75 хвилин Сон Хин Мін ледь не вирвався на побачення з Алісоном, втім до кінця з корейцем зіграв ван Дейк, вибивши м’яч з-під його ніг. Через чотири хвилини після навісу небезпечно головою пробивав Аллі, перевісивши Матіпа у повітрі, але не зумів влучити у ворота «червоних».

А вже через хвилину Алісон вимушений був двічі рятувати свою команду після ударів Сон Хин Мина та Моури.

«Тоттенгем» з усіх сил намагався зрівняти рахунок: за 5 хвилин до закінчення основного часу зі штрафного пробивав Еріксен – Алісон парирував цей удар.

А на 87 хвилини Орігі, який вийшов на заміну, подвоїв перевагу своєї команди, вколотивши м’яч у ворота «Тоттенгема», фактично похоронивши надії лондонців на те, аби відігратися.

Арбітр додав до основного часу 5 хвилин, втім ліверпульці зуміли зберегти свої ворота на замку та святкували перемогу в Лізі чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus