USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Логвінов «заклав» Кіндера губернатору

20 Жовтня 2011 16:57
Головний земельник Ковеля Вадим Логвінов каже, що у питанні виділення землі під садівництво звертався до мера Ковеля Олега Кіндера, однак відповіді не отримав.
Про це інформує Волинська правда з посиланням на «Волинську газету».
Згідно з рішенням виконавчого комітету Ковельської міськради народних депутатів від 23.03.1987 року №63, садівничому масиву передали в користування земельну ділянку площею 97 гектарів (так було виготовлено будівельний паспорт на його розміщення. Натомість, відповідно до нової документації, площа землекористування чомусь становить 122 гектари, тобто на 25 гектарів більше (а це окраїна колишнього військового аеродрому, де зараз є тригектарний березовий гай).
Звісно, частину території дійсно можна було передати ковельчанам, які й до цього, незаконно зайнявши землю, господарювали , але виключно на умовах конкурсу. Але такий варіант, схоже, не всім подобається.
Окрім того, при проведенні державної експертизи в обласному управлінні Держкомзему ця технічна документація отримала негативний висновок, а отже – не була погоджена. У той же час слід наголосити, що генеральним планом міста, затвердженим 27.03.2008 року територія, за рахунок якої проводиться розширення садівничого масиву, передбачена під розміщення логістичного центру та визначена як земельна ділянка – інвестиційно приваблива – загальною площею 120 гектарів по вулиці Варшавській (тобто, як така, що може принести місту неабияку користь).
Окрім того, у 2009-ому активно обговорювалися будівництво оптового ринку знову-таки на землі, що межує із садівничим масивом.
Місцеві депутати не прислухалися до висновків земельників і все ж затвердили 8 липня 2010 року розроблену технічну документація (у якій, до речі, відсутній план розбивки території з визначенням конкретних земельних ділянок) і передали в користування ділянку на 122 гектари.
«Усе це сталося, коли я був у відпустці. Зараз відділ Держкомзему у місті Ковелі надходить на погодження технічна документація щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на громадян із визначенням конкретних площ із метою передачі їм безоплатно у приватну власність для ведення садівництва. Я призупинив увесь цей процес і на початку серпня 2011-ого написав міському голові Олегові Кіндеру службову записку, в якій вказав, що це – неправильно і суперечить чинному законодавству. Але ніякої відповіді не отримав. Відтак відправив доповідну записку на ім’я Бориса Клімчука», – наголосив Вадим Логвінов.
Нагадаємо, що нещодавно волинський губернатор Борис Клімчук попрохав прокуратуру «ретельно розслідувати ваші чергові земельні діла по створенню садівничих кооперативів» у Ковелі. Тоді ж Клімчук різко відгукнувся на адресу начальника управління Держкомзему у Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus