USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Локачі святкували 500-ліття два дні

29 Вересня 2008 08:51
Селище міського типу Локачі 27 і 28 вересня відзначало 500-літній ювілей. На урочистостях були присутніми керівники Волинської області – і голова облдержадміністрації Микола Романюк, і голова облради Анатолій Грицюк, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Святкування півтисячолітнього ювілею селища розпочалося із відкриття нового приміщення Локачинського районного суду. Його зокрема «приймав у експлуатацію» голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк. Опісля епіцентр урочистостей перемістився до будівлі місцевої райдержадміністрації. Найпершим зі словами вітань до присутніх локачинців та гостей звернувся селищний голова Богдан Іус. За ним героїчні та трагічні сторінки історії Локач переповіли ведучі свята – Анатолій Гінеровський і Ольга Басюра – та вшанували пам’ять славних земляків хвилиною мовчання.
Голова Волинської ОДА озвучив привітання із 500-літтям селища від Президента України Віктора Ющенка та передав його селищному голові. Він також нагородив кількох мешканців району за сумлінну працю, професіоналізм та особистий внесок у розбудову України. Окрім того, Миколі Романюку випала приємна місія вручити символічний чек на 150 тисяч гривень родині Кондратюків із села Дорогиничі Локачинського району, в яких народилася трійня.
Від імені Прем’єр-міністра України та свого привітав селище із 500-річчям голова Волиньради Анатолій Грицюк. Він теж вручив почесні грамоти та подяки мешканцям району.
Від депутатів Верховної Ради слова найкращих побажань озвучив народний обранець-волинянин Віктор Олійник (член фракції БЮТ). Він наголосив, що селище, попри свій вік, молодшає щодня. Вітання ще одного нардепа (щоправда, від фракції НУ-НС) Володимира Карпука зачитав локачинцям ведучий.
З нагоди свята локачинці отримали почесні грамоти і від голови Локачинської РДА Олександра Александрука.  Серед них – автор герба та прапора селища і району Іван Хамежук.
Того ж дня поблизу селищної ради відкрили пам’ятний знак 500-ліття Локачам, запрацювала нова автостанція та відбувся концерт. Для локачинців та гостей свята на сцені у центрі селища виступали знані на Волині артисти. А 28 вересня у місцевому Будинку культури пройшов концерт аматорських художніх колективів та виконавців  Локачинського району.
Готуючись до поважного ювілею, за словами пана Александрука, у селищі провели капітальні ремонти місцевого меморіалу Слави, приміщення районного будинку культури та дитсадка, упорядкували братську могилу жертв фашизму, проклали дороги по вулицях Володимирській та Жовтневій. Із запланованих до 500-ліття заходів не відбулося лише відкриття дитячого та спортивного майданчиків. Завершити їх завадили дощі.
До речі, як зазначив голова Луцької міської організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт, на свято Локач приїхало чимало його однопартійців. Від біло-сердечних на відзначені 500-ліття селища були присутніми представники Іваничівщини Людмила Лазаренко, Володимирщини Андрій Оніщук, депутат Луцької райради Олексій Гвоздецький та інші. Пан Пустовіт наголосив, що принаймні він такої значної кількості представників інших політичних сил на святкуванні не помітив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus