USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ложкін розповів про «тяготєніє» українців до росіян

21 Березня 2016 16:33
На помпезну подію - презентацію книжки «Четвертая республика», співавтором якої є глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, - прийшли вершки політикуму. Завітав навіть президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Утрьох вони і сфотографувалися, вочевидь, намагаючись продемонструвати присутнім, що в країні – порядок і коаліція єдина, як ніколи...

Експерти губляться у здогадках, навіщо у скрутний час політичної кризи влаштовувати гучну презентацію книги. Найімовірніше, для самопіару, адже час для мемуарів поки що не настав, а виступати з політико-ідеологічним звернення - не у стилі глави АП, - припускає журналіст Станіслав Груздев («Главком»). З його слів, Ложкін – не перший голова АПУ, який відзначився написанням книги, мовляв це для нього – щось типу саморефлексії.

Що ж до самої книжки, то з жорсткою критикою літературного твору вже виступив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський. У мережі Facebook він наводить цитату з твору: «Миллионы украинских граждан исторически тяготеют к русской культуре, да что там тяготеют – просто являются носителями русской культурной традиции. Наша задача – сделать так, чтобы они не чувствовали себя чужими внутри украинского политического проекта».

«Абсурд у тому, що подібну політичну сліпоту (сліпота – це в кращому разі) демонструє один із державних чиновників найвищого рівня. Ви уявляєте, що, скажімо, хтось із найближчих підручних Сталіна в час війни щось сказав би публічно чи написав про «тяготєніє» совєтських громадян до німецької культури? Хоча ця велика культура дала світові Гегеля і Томаса Манна, Гете і Бетховена…» – розмірковує голова НСПУ. «Сьогодні «заточені на бабло» ментальні послєдиші совка свідомо і позасвідомо знищують українську національну культуру, недонищену за їхніх попередників усіх мастей. Наша культура для них абсолютно чужа і далека: наші віковічні традиції, наша мова, наші пісні, наша драматична історія… Вони виросли на «культурі» «русского мира» і не приховують цього, не тямлячи, наскільки абсурдно і мерзенно, не роблячи нічого для збереження української національної культури, говорити про «тяготєніє» мільйонів українських громадян до російської культури в час, коли «носітєлі русской культурной традіціі» загарбали наші території, коли на війні з російськими агресорами гинуть українські герої, коли на окупованих українських територіях нищиться все українське, коли 86% російської вати молиться на свого фюрера, щоб він «навалял хохлам» і знищив нашу державу, коли фашизоїдна паранойя накрила всю Росію і готова воювати з усім світом…

Якщо, не приведи, Господи, буде знищена українська культура – тоді буде знищена українська держава як «украинский политический проект», а українці підуть з торбами по світах», - резюмує Сидоржевський.

Зрештою, Ложкін і сам не полишає зв’язків із російським політикумом. В ефірі «Радио Вести» він заявив, що регулярно спілкується з Надзвичайним і Повноважним Послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим по телефону, а півроку тому спілкувався з Владиславом Сурковим, який вважається куратором президента Володимира Путіна у питаннях окупованих територій Донецької та Луганських областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 21 Березня 2016 16:39
За комунальні послуги людям нема чим платити, а ці с*чі діти пірують.Засуньте собі цю книгу в одне місце, бажано з твердою обкладкою
Голуб миру Показати IP 21 Березня 2016 16:41
Які огидні обличчя)
12345 Показати IP 21 Березня 2016 16:57
Слава БПП!
Анонім Показати IP 21 Березня 2016 18:22
от куди вони "тяготєють" - туди нехай і валять
123 Показати IP 21 Березня 2016 19:07
Ложкін це проджна скотина !
555 Показати IP 21 Березня 2016 20:48
Наскільки треба бути тупим бовдором і не розуміти, що це дратує 99,9 відсотків людей? Чи може я не правий?
Рашенка Показати IP 21 Березня 2016 21:33
Рейтинг шоколадного щура падає нище плінтуса
Всезнайко до Рашенка Показати IP 21 Березня 2016 22:51
Згідний, але вчи граматику... треба писати "нижче".
Анонім до Рашенка Показати IP 21 Березня 2016 23:41
Сам же голосував за однотутурового.
патріот Показати IP 22 Березня 2016 08:01
а що вам непонятного? в гейропі і америці показали величезну дулюі нашим "правителям" треба ж кудись тяготіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus