USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЛПЕ готується підвищити перевізникам «таксу» за маршрут

21 Березня 2016 13:17
Щоденну плату від власників автобусів, які виїжджають на маршрути ЛПЕ, мають закріпити в додаткових угодах. Фактично всі перевізники погодилися, що ця сума щодня складатиме 130 гривень з одного автобусу.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії з вивчення проблем діяльності КП «Луцьке підприємство електротранспорту» 21 березня.

Так, під час попереднього засідання комісії депутатам не показали всіх документів, які просили члени комісії. Зокрема, хотіли депутати побачити договори оренди транспортних засобів, документи, які засвідчують співвідношення заробітної плати адміністрації та робітників,а також акт перевірки Держфінінспекції.

Сьогодні члени комісії зібралися на виїзне засідання, де врешті отримали необхідні документи. Так, юрисконсульт підприємства Микола Івчик розповів, що ЛПЕ орендує близько 60 автобусів у фізичних осіб-підприємців. Раніше, підприємці сплачували ЛПЕ за те, що вони виводять свої автобуси на маршрути підприємства, по 90-100 гривень в день. Але наразі готуються додаткові угоди, в яких має бути зафіксована вища сума: 130 гривень в день за одну машину.

Виконувач обов’язків директора Іван Грицюк повідомив, що майже всі орендодавці погодилися на зміни. Є проблеми лише з одним перевізником, який обслуговує маршрут № 29: у той час, коли всі перевізники сплачують по 117 гривень на день, він платить лише по 90 гривень, нарікаючи на неприбутковість маршруту. Але витрати на всіх перевізників підприємство несе однакові: щоденний техогляд автобусів механіками, медичний огляд водіїв, диспетчеризація та інше.

Фактично, порахували депутати, за оренду автобусів, які виїздять на маршрути ЛПЕ, підприємство електротранспорту отримує по 180 тисяч гривень на місяць, або 2,16 мільйона гривень на рік. З цієї суми «чистий» прибуток підприємства складає близько 1,7 мільйона.

Одна з проблем ЛПЕ – невиконання зобов’язань держави за пільгові перевезення. Натомість, кажуть в адміністрації підприємства, держава справно стягує пільгові пенсії. Тому депутати пропонують поміркувати над документом, яким звернутися до Уряду з проханням провести взаємозалік цих зобов’язань.

До слова, депутати пропонують також розширити можливості ЛПЕ. Річ у тім, що автобуси, які свого часу були взяті в лізинг і вже не придатні, нині займають місце на території. Якби їх можна було перевести на зберігання на іншу ділянку, то ЛПЕ отримало б можливість розмістити ще додатково до 40 автобусів. І відповідно, це дало б змогу отримати додатковий прибуток.

Отримали депутати й копію акту перевірки Держфінінспекції, в якому йдеться, що ЛПЕ нанесло збитки державі в розмірі 600 тисяч гривень, які має повернути. Та, зазначив юрисконсульт, цей документ вже оскаржений в суді і суд визнав такі вимоги незаконними.

Урешті, ознайомившись з документами, члени комісії домовилися на наступне засідання подати свої рекомендації щодо покращення роботи комунального підприємства, а згодом винести їх на затвердження сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
НЕ вірте Показати IP 21 Березня 2016 14:02
1. Шановні Депутати, Ви дійсно вважаєте, що 130 грн. це сума, яку має слплачувати перевізник!!?? Я розумію, що один марштур ЛЕП і цього незаробляє, але це все хабарництво та безграмотна робота керівництва......Окрім того ,де статті видатків,про які цікавились депутати на попередніьому засіданнні!!???" 2 Чи може ЛЕП собі дозволити платити 2,4 мільйона гривень за охорону фірмі БАГІРА і хто дозволив і чому укладений такий НАДДОРОГИЙ договір охорони, якщо люди в штаті(прийняти на роботу) отримували б 2,5 тис. грн. за місяць..3 Перестаньте вірити працівникам ЛЕП,особливо адміністрації. Судова практика з 2014 року не передбачає оскарження вимог Фінінспекції.(юридично трохи не так, але суть така ж). Тому пане Поліщук попросіть рішення суду, який скасував вимогу Фінінспекції))))))
тверезий погляд до НЕ вірте Показати IP 21 Березня 2016 15:28
1. Перевізник в даному випадку - це ЛПЕ. Про факти хабарництва заявіть в компетентні органи. 2. Без охорони - ніяк. Остання спроба крадіжки з ЛПЕ за участю члена так званого "страйкому" попереджена якраз охороною. 3. Віримо лише фактам. Держфінінспекція помилилась і їх вимоги визнано незаконними. Рішення суду є в ЄДРСР (навіть такий невіглас, як ви, може ознайомитись).
Юрист Показати IP 21 Березня 2016 15:30
Що за абсурд. За Цивільним кодексом Орендар платить Орендодавцеві, а в Луцьку свій Цивільний кодекс. Навпаки, Орендодавець ще й доплачує Орендареві. То так і напишіть в договорі, що це договір оренди не автобуса, а маршруту. Вже давно пора припинити цю корупційну схему під назвою "Маршрутки". Малі автобуси замінити великими, які їздять чітко по графіку. Встановити інформаційні табло на зупинках та повністю вивести обіг готівки з цієї сфери, запровадивши єдиний елетронний квиток.
мешканка Показати IP 23 Березня 2016 20:25
Треба зменшити штат адмінперсоналу поставити мудрого керівника та вигнати Алкаша юриста і фінанси конролювати депутатською комісією.Створити дійсно профспілку яка буде захищати робочий клас а не жувати соплі!!!!!!!!!!!!!!!!!
До мешканки до мешканка Показати IP 24 Березня 2016 12:16
Якщо Ви такі розумні і маєте практику керівної роботи чи юридичну практику, то будьте ласкаві внесіть депутатській комісії свої конкретні пропозиції. Але з вашого коментаря видно, що Ви і не вихована людина. обзивати людей - це самий високий рівенеь невихованості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus