USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Частина колективу ЛПЕ просить звільнити керівника

29 Травня 2017 11:13
Колективне звернення від працівників Луцького підприємства електротранспорту надіслали в міську раду з проханням звільнити керівника. У заяві говорять про тиск на працівників, безпідставні звільнення та користування службовим становищем у власних інтересах.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 29-го травня.

Звітуючи про роботу ЛПЕ, директор підприємства Ігор Грицюк повідомив, що ситуація на підприємстві стабілізувалася тому не планують підвищувати вартість за проїзд.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛПЕ НЕ ВІДМОВЛЯТИМЕТЬСЯ ВІД РОСІЙСЬКОГО «САНКЦІЙНОГО» 1С

Втім, члени засідання висловили сумнів, що ситуація на ЛПЕ покращилася, мовляв, є економічні проблеми й колектив скаржиться на тиск.

Зокрема голова комісії Андрій Козюра зачитав колективне звернення.

З його слів, керівник говорить, що ситуація стабілізується, але, тим не менше, є заява, де 64 людини підписалися, що незадоволені роботою очільника. У заяві просять звільнити директора, адже виникла критична ситуація з трудовим колективом через постійний тиск на людей.

«Через тиск керівника водії та кондуктори масово звільняються. Люди працюють наднормово, але за це їм не платять належно. Директор часто їздить у відрядження з-за кордон, говорить, що вирішує питання на закупівлю тролейбусів, втім, останні півроку жодного не купили. Відповідно, використовує службове становище у власних цілях. Також директор залякує та звільняє неугодних працівників, заважає роботі профспілки», - озвучив заяву колективу Козюра.

На заяву Ігор Грицюк відповів, що це саботаж роботи на ЛПЕ.

«Це заява не від всього колективу, а лише його частини, адже основний колектив це - 450 людей. Порушень від контролюючих органів на підприємстві не знайшли. Це підприємство, а не дитячий садок, тому потрібно дотримуватися дисципліни. Є декілька працівників, які хочуть диктувати свої права. Щодо звільнень, то є люди, які постійно порушують трудову дисципліну. І тільки створилася дивна профспілка – люди починають порушувати дисципліну, саботувати роботу», - відповів Грицюк.

Також учасники засідання зауважили, що на ЛПЕ досі не розробили стратегічного плану розвитку підприємства.

Більше того, депутати дорікнули в бездіяльності щодо боргів у сумі 24 мільйони гривень, мовляв, на цей час із них реструктуризували лише 3 мільйони гривень. Відповідно, на іншу суму щомісяця нараховують штрафів та пені на сотні тисяч гривень.

Щодо заяви колективу, її вирішили передати виконувачу повноважень Луцького міського голови Ігорю Поліщуку, а роботу Ігоря Грицюка визнали незадовільною.

Нагадаємо, нещодавно директор ЛПЕ під час загальних зборів працівників лякав людей рейдерським захопленням та звільненням, більше того, аби про це не дізналася громадськість – заборонив пускати представників ЗМІ на зустріч із колективом.

Також Ігоря Грицюка хочуть звільнити через тендерний скандал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 29 Травня 2017 11:42
Як звільнити? А розслідувати кошти потрачені на непотрібні валідатори 3млн, 200тис,?
працівник до Я Показати IP 29 Травня 2017 14:18
на сьогодні по діяльності КЕРІВНИЦТВА ЛПЕ порушено ТРИ!!! кримінальні справи, а директор бреше, що порушень не знайшли. просто слідство не завершили.
Ололо Показати IP 29 Травня 2017 20:36
"Також через Ігоря Грицюка хочуть звільнити тендерний скандал." - може навпаки?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus