USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЛПЕ не відмовлятиметься від російського «санкційного» 1С

24 Травня 2017 11:26
Попри те, що компанія 1С потрапила під антиросійські санкції, а її продукцію заборонили використовувати, в Луцькому підприємстві електротранспорту поки не планують відмовлятись від використання російської розробки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації Луцької міської ради.

16 травня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про введення санкцій проти російських компаній. Серед них – соцмережі ВКонтакті, Однокласники, компанії Яндекс, 1С, Dr. Web, Kasperskiy.

ЧИТАТИ ЩЕ: «НЕВКОНТАКТІ»: ЯК АНТИРОСІЙСЬКІ САНКЦІЇ ВПЛИНУТЬ НА ВОЛИНСЬКИЙ БІЗНЕС

Що стосується 1С, то представники компанії кажуть, що заборона використання продукції не буде стосуватись приватного бізнесу, а лише державних і бюджетних установ. Сервіс, яким вони будуть користуватися, буде обраний на основі тендера. Держпідприємства змінять систему 1С на альтернативну протягом року.

Зі слів нинішнього директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, система електронного обліку, яку запровадили та поступово розвивають на підприємстві, майже повністю автоматизована: дані та показники синхронізуються з системами 1С-бухгалтерії в автоматичному режимі.

Очільник ЛПЕ зазначає, що відмовлятись від програмного продукту, який «використовує десятки років близько 80% установ в Україні» на підприємстві поки не планують, адже не мають альтернативи вже налагодженій системі.

«Проте, якщо знайдемо достойний аналог, то однозначно перейдемо на українській продукт», - каже Ігор Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
володєнька Показати IP 24 Травня 2017 11:33
І Я НЕ ВІДМОВЛЮСЬ!!!!
Наталія К. Показати IP 24 Травня 2017 12:22
Цілком підтримую! Не має достойних аналогів! І розробки типових рішень - Українські! Тому і ми не відмовимось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus