USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.83 9.98

Кличуть стріляти з «Джавеліна»: 100-та бригада відкриває у Луцьку навчальний центр

20 Лютого 2024 21:25
100 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ матиме у Луцьку навчальний центр. Там можна буде постріляти з "Джавеліна". Щоправда, без справжніх вибухів.

Аби залучити до війська новобранців, бригада дає можливість цивільним потренуватися на їхньому мутильмедійному тирі, інформує "12 Канал". Це дорога техніка, на якій військові вчилися стріляти з "Джавеліна". Адже реальне навчання вкрай дороге – один постріл коштує 80 тисяч доларів.

Як пояснив пресофіцер бригади, мультимедійний тир – вдала і абсолютно реалістична тому заміна.

"Ти береш в руки справжній "Джавелін", бачиш на екрані ціль, наводишся, натискаєш на кнопку чи спусковий гачок. Відбувається постріл, а відтак або ураження, або ні. Все це аналізується, ти маєш можливість зробити інший постріл", – описує навчання пресофіцер 100-ї бригади територіальної оборони Волинської області Сергій Хомінський.

Читати ще: На Волині запрацював Центр підготовки операторів БПЛА «Чорний лелека» для військових і цивільних

У навчальному центрі сотої бригади можна буде пройти три курси – з володіння стрілецькою зброєю, курс протитанкових ракетних комплексів та переносного зенітно-ракетного комплексу, себто вчитимуть стріляти зі "Стінгера".

"Це три курси, які пов'язані з мультимедійним тиром. І ще є три окремі курси – з тактичної медицини, мінно-вибухової справи і курс операторів безпілотних літальних апаратів", – додав Сергій Хомінський.

У 100-й бригаді наголошують: відвідування таких навчань не закінчаться ні для кого врученням повістки. Це лише можливість спробувати і знайти себе у військовій справді. Групи формують невеликі – до десяти осіб. Адресу навчального центру поки не оголошують, утім його відкриття відбудеться вже з дня на день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Лютого 2024 22:33
сини олігархів, депутатів, високопосадовців приїдуть з Європи для опанування такого необхідного навику? Чи може діти прокурорів і суддів виявлять бажання повчитися цікавій і потрібній військовій справі? Чи як завжди пересічні будуть насамоті?
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2024 23:21
Одного сина судді з Володимира похоронили в неділю 18.02.24. Він загинув в аварії, але близько року відвоював в розвідці 14 бригади... Пішов на війну за власним бажанням і з інвалідністю. Унікальний хлопець і унікальна сім'я. Таких на жаль дуже-дуже мало...
Олег Рибчук Показати IP 22 Березня 2024 17:38
А у ковельському баті якісь проблеми. Рве комбат рапорти, виправляють і переписують рапорти. Так має бути?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus