USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучан вчитимуть розписувати писанки. Анонс

13 Квітня 2016 08:00
Галерея сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» разом з майстринею Волинського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Русланою Вронською проведуть майстер-клас з розпису традиційної волинської писанки 16 квітня.

«Писанка - це унікальний вид народного мистецтва. Мініатюра. Письмо. Писанка пройшла довгий шлях через історію людства, зберігши свої унікальні закони нанесення орнаментів, семантикою знаків, прадавніми легендами. На своєму історичному шляху збагатилась новими образами, змістом, міфами. У сучасному світі має безліч варіантів від традиційних до авторських. Вона постійно оновлюється,розвивається. У християн мистецтво писанкарства дуже цінувалося. Освячену писанку зберігали за іконами цілий рік і вірили, що вона оберігатиме оселю та її господарів.

Написання писанки сповнене безліччю ритуалів направлених на виховання стриманості у вчинках, помислах, осмисленості своїх дій. А від так, вона є сповненою вічних цінностей.

Яйце розглядаємо як всесвіт, де шкарлупка – це небо, захисна плівка – це хмари, білок – вода, жовток – земля. Поділ яйця йде на два світи, зірка – світло (сонце), яке є у двох світах, птах – дух, риба – спаситель, сосонка – вічне життя, церковиця – храм. Пишучи писанку, наповнюємо її змістом, слідкуємо за власними думками, які мають супроводжувати нас цілий рік», - розповідають організатори дійства.

Майстриня Руслана Вронська розповість про історію виникнення і розвитку писанки, символіку орнаментів і традиції українського писанкарства, та разом з учнями творитиме символи життя і краси – писанки.
Організатори запрошують всіх бажаючих пізнати глибинний зміст і секрети писанкарства на майстер-класі в галереї сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» 16 квітня о 13:00 год і створити свій святковий атрибут – писанку. Вартість: 50 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
український йолоп Показати IP 13 Квітня 2016 08:07
а потім вдінемо вишиванки і будемо співати до безтями...
Людмила Показати IP 13 Квітня 2016 09:06
А дешевше не можна? 4 лотки яєць...
була на майстер-клас Показати IP 15 Квітня 2016 17:35
Якщо враховуючи, що майстриня видуває сама яйця, надає писачки, професійні фарби і розповідає, як правильно розписувати (індивідуально), то це нормальна ціна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus