USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лучан вчитимуть створювати волинські писанки

1 Квітня 2015 10:38
Тих, хто бажає відкрити для себе прадавні секрети писанкарства та створити писанку у волинських традиціях, запрошують на майстер-клас від народних майстринь.

Майстер-клас розпису волинської традиційної писанки організовують галерея сучасного мистецтва України «Арт-Кафедра» разом з майстрами Волинського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Софією Пасюк та Русланою Вронською 4 квітня о 14.00 у спортивно-оздоровчому комплексі «Адреналін Сіті».

Як зазначають організатори, для людини, необізнаної з секретами розпису писанки, може здатися, що справа ця складна і під силу лише тому, хто гарно малює. Не бійтеся, спробуйте - і ви неодмінно досягнете успіху. Запам’ятайте: писанку пишуть не руки, а душа. Найголовніше - налаштуватися на відповідний настрій. Наші предки завжди молились перед будь-якою роботою і тому в усьому були майстрами. А що таке молитва? Це коли забуваєш всі незгоди, пробачаєш образи, відкидаєш погані думки. Тільки очищена від всього зайвого свідомість здатна відчувати і творити.

Народні майстрині Софія Олегівна та Руслана Іванівна передадуть прадавній досвід українського писанкарства та допоможуть створити традиційні мотиви волинської писанки.

Вишуканість та витонченість орнаменту, дбайливо нанесеного на поверхню яйця, вміло підібрана колористика, гармонійне переплетення рослинних чи геометричних візерунків завжди викликає щире захоплення та здивування у шанувальників народної культури. Адже справжня Писанка, напоєна віковічними соками з надр ще дохристиянських часів, неодмінна символічна окраса пасхального столу, до сьогодні зберегла свій регіональний колорит і низку нерозгаданих таємниць.

Захід має на меті сприяння відродженню писанкарства у побуті українців та покликаний ознайомити лучан з секретами народного ремесла. Вартість входу – 35 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
До речі Показати IP 1 Квітня 2015 11:27
До речі, сайт останнім часом дуже "тупить", що на роботі, щоб вдома на 4-х ядерному ПК, лягає, висне. Щось робіть! І заберіть вже на решті "спливаюче" вікно. Ну набридло.
підтримую Показати IP 1 Квітня 2015 11:51
Щодо спливаючого вікна - це точно.... захарило конкретно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus