USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанам пропонують дешевше «тепло»

13 Грудня 2014 08:00
Деревообробники Волині пропонують лучанам тепло, яке дешевше за газ. Підприємці кажуть, його можуть продавати весною, влітку й восени.

Про це йшлося під час наради щодо перспективи роботи промислових підприємств Луцька у 2015 році вчора, 11-го грудня, у конференц-залі ЦНАПу.

«Ми - експортери деревини на весь західний регіон. У нас є повний виробничий цикл від порізки деревини до сушки. Окрім того, ми виробляємо тепло. Так, у весняний, літній й осінній період у нас є до півтора мегавата надлишку теплоенергії й ми пропонуємо підключитися до загальної мережі міста й продавати його. Необхідна ліцензія для такої діяльності у нас теж є», - звернувся до луцьких чиновників директор ТОВ «Євровуд Україна» Андрій Корецький.
З цього приводу заступник Луцького міського голови Луцька Тарас Яковлев погодився розглянути пропозицію, втім зауважив, що є чимало перепон для реалізації такої ідеї.

«Для початку, треба вивчити технічні параметри. Окрім того, в нас ще є зобов’язання перед Європейським банком реконструкції та розвитку - ми не можемо певних користувачів відключати від комунальників. Втім, треба буде це розглянути», - прокоментував Яковлев.
Нагадаємо, нещодавно луцькі комунальники підписали угоди на мільйони євро. Зокрема державне комунальне підприємство «Луцьктепло» отримає 10 мільйонів євро кредиту і 4 мільйони євро грантових коштів для модернізації системи централізованого теплопостачання у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 13 Грудня 2014 08:27
Перепона тільки одна : чиновник, все має працювати на те , щоб мати альтернативний енергоресурс.
Я балдю Показати IP 13 Грудня 2014 09:37
Тепло. Продавати влітку. Може, і запас на зиму зроблять?
Ну ну Показати IP 13 Грудня 2014 10:05
Ну да. Купили 20.03. 14 р. ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії на теплоелектроцентралях, ТЕС, АЕС, когенераційних установках та установках. Тепер треба трубу тягнути, договори заключати. То вирішили: хай виконком оплатить і домовиться. Корупція в дії. І дописувачі - чиновник типу проти....перспектив. Або не зрозумів, або одне з двох.
Луцьк Показати IP 13 Грудня 2014 14:34
Мені здається, що у місьраді тільки цей пан і працює. За що отримують зарплати інші?
до я балдю Показати IP 13 Грудня 2014 18:35
а на рахунок гарячої води влітку? чи її відсутність - вже норма?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus