USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам роз’яснили зміни в законах щодо торгівлі підакцизними товарами

11 Березня 2016 09:01
З початку року у законодавство в частині сплати підакцизного податку внесли зміни. Зокрема, відтепер цей вид податку сплачуватимуть і суб’єкти господарювання, які реалізовують пальне. Ставки ж на алкогольні напої зросли вдвічі, що дозволить збільшити надходженням до місцевих бюджетів.

Про це 10 березня під час засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва повідомила начальник управління контролю за обміном та оподаткуванням підакцизних товарів Наталія Єлова, – пише Волинське Агентство Розслідувань.

Вона розповіла, що зміни стали чинними з 1 січня та з 1 березня, а підакцизний податок є суттєвою статтею наповнення бюджету. Наприклад, за 2015 рік місцеві бюджети наповнилися за його рахунок на 211,2 мільйони гривень. Луцький бюджет у середньому за місяць отримував 5,3 мільйона гривень, цьогоріч – 5,7 мільйона.

Для спиртових виробів ставки зросли вдвічі, приміром, для вина – з 3,58 гривень до 7,16 гривень за літр.

З її слів, з 1 березня розпочалася реєстрація усіх реалізаторів пального. У Луцьку зареєстровано 42 реалізатори пального. Єлова зазначила, що податок обов’язково має вказуватися у чекові.

Водночас триває інвентаризація місць зберігання пального. «Я вважаю, що для Луцька непогано, що зареєстровано 42 реалізатори, які мають 411 пунктів реалізації», – підсумувала Єлова.

За кожен відпуск пального без реєстрації з 1 квітня встановлено штраф обсягом 100% від вартості проданого без ліцензійного товару. «Я вважаю, що такий штраф повпливає на відповідальність», – каже Єлова. Тож за її словами, підприємці розуміють, що штрафи стали відчутнішими, і на це буде реакція.

Наголосила вона й на боротьбі з порушеннями в сфері реалізації спиртових і тютюнових виробів, з яких найпоширенішими є неправильно встановлені ціни, реалізація алкоголю невпонолітнім та торгівля фальсифікатом. Сьогодні за ці порушення передбачені серйозні покарання – від штрафів обсягом 6,8 тисячі гривень до позбавлення ліцензії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Костя Показати IP 11 Березня 2016 09:11
коментар було видалено
17 Показати IP 11 Березня 2016 10:56
Недовго музика грала... Знизили ціну на пальне кілька днів тому і вже знову ті самі цінники. Нехай вже горілка (хоч і люблю її прокляту), але від ціни на нафту поповзе вгору все інше. Навіть не поповзе, а побіжить. Люди ми терплячі та чи надовго - це питання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus