USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанам розповідали, як не стати жертвою торгівлі людьми

27 Липня 2017 13:59
Що потрібно робити, якщо ви виявили факти торгівлі людьми, як убезпечити себе та своїх близьких, а також як підтримати постраждалих – брошури з відповідною інформацією кожен перехожий міг отримати на площі Героїв Майдану в Луцьку.

Інформаційна акція «Будь обережним. Торгівля людьми – це може статися з кожним» із нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відбулася 27 липня.

«Щороку, починаючи з 2014 року, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми 30 липня. До цього дня ми проводимо таку інформаційну кампанію для того, щоб привернути увагу людей, наголосити на тому, що існує така глобальна проблема, як торгівля людьми, і мільйони людей страждають від цього у всьому світі, і чоловіки, і жінки», – розповіла ініціаторка заходу, керівник відділу соціальних проектів управління соціальних служб для сімей, дітей та молоді Тамара Бондарук.
На її переконання, проблема торгівлі людьми є актуальною і для українців, особливо враховуючи той факт, що багато наших громадян виїжджають на заробітки за кордон.

«Багато хто не зважає на небезпеки, вірить у те, що йому пропонують, не звертає уваги на певні сигнали, що це небезпечно і т. д. І ми хочемо, аби люди убезпечили себе, наприклад, до виїзду за кордон, усе перевіряли», – наголосила Тамара Бондарук.

Елементарні правила про те, як можна захистити себе і що потрібно робити у випадку виявлення фактів торгівлі людьми, містять брошури, які учасники акції роздавали перехожим.
«У нас є брошури, де висвітлено перелік основних статей і вказано відповідальність, яка наступає за дії щодо торгівлі людьми, а також визначення поняття «торгівля людьми». Є номери телефонів, за якими потрібно звертатися у випадку необхідності», – сказав заступник керівника управління соціальних служб для сімей, дітей та молоді Вадим Міщук.
Окрім роздаткових матеріалів, організатори акції підготували малюнки на тематику торгівлі людьми. Їх виконали діти із сімей вразливої категорії, які перебувають на обліку в управлінні.
Відзначимо, що за статистикою Міжнародної організації міграції з 1991 до 2016 року в Україні зафіксовано 120 тисяч постраждалих від торгівлі людьми. Однак, як зауважує Тетяна Бондарук, ці дані неповні, адже багато потерпілих замовчують факти торгівлі чи рабства, особливо це стосується жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus