USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Лучанам із «новоназваних» вулиць змінять реєстрацію у паспорті безкоштовно

21 Жовтня 2008 13:13
У Луцьку через зміну назви вулиці її жителі мають лише безкоштовно змінити штамп у паспорті. Про це «Волинські Новини» 21 жовтня повідомили в департаменті інформаційної політики Луцькради.
 
Цьогоріч 12 луцьких вулиць змінили «паспорт». Колишні  вулиці Клари Цеткін, Паризької Комуни, Суворова, Урицького, Бєлінського та Молодогвардійців дістали нові, національно орієнтовані назви. Окремі імена від жовтня дістали також частини вулиць Клима Савура, Боженка та Запорізької.
 
А коли змінена адреса – має бути й належним чином оформлений документ жителя, себто реєстрація у паспорті. Водночас будь-які документи на квартиру (як то договір купівлі-продажу) та технічний паспорт від зміни назви вулиці чинності не втрачають. Тому переробляти їх не потрібно. У цьому запевняє начальник Волинського обласного бюро технічної інвентаризації Олег Дмитрук.
 
Отож, житель перейменованої вулиці має змінити тільки реєстрацію у власному паспорті. Як інформують у комунальному підприємстві «Луцькмістобуд», для цього лучанину достатньо звернутися до житлово-комунального підприємства, яке обслуговує відповідну територію. Причому з питань зміни назви перейменованих у 2008 році вулиць до ЖКП можуть звертатися жителі як державного, так і приватизованого житла, а також приватного сектору.
 
Жителі перейменованих вулиць повинні звернутися до паспортиста свого ЖКП. Здавши паспорт та будинкову книгу, вони зможуть забрати документи з новою адресою після найближчої середи, в яку паспортист перереєструє його у відділі громадянства, іміграції та реєстрації фізичних осіб (відділ ГІРФО МВ УМВС або, як за звичкою його називають, «паспортний стіл»).
 
Усі ж, кому потрібна термінова перереєстрація, можуть звертатися у відділ ГІРФО особисто, без посередництва паспортиста ЖКП. Але в такому разі перед цим вони повинні безкоштовно у будинковій книзі зробити відмітку про зміну назви вулиці у БТІ (чи у паспортиста ЖКП). Адже зі старою назвою вулиці будинкову книгу у «паспортному столі» не приймуть.
 
А от жителям вулиць Клима Савура, Боженка та Запорізької (частини яких тепер носять імена Ніла Хасевича, Тараса Бульби-Боровця, Окружної та Козацької) потрібно спочатку дізнатися новий номер свого будинку. Їх вулиці донедавна мали «відростки», які дістали право бути самостійними вулицями. Отож, їх жителі з копією правовстановлюючого документа на житло та паспортом звернутися до комунального підприємства «Луцькмістобуд» (а з 1 грудня – у ЖКП) за новим номером свого будинку. Адже коли від вулиць «забрали» частину будинків, то змінитися й їх нумерація.
 
За детальнішою інформацією щодо порядку зміни реєстрації жителів перейменованих у 2008 році вулиць можна звернутися у комунальне підприємство «Луцькмістобуд» (т. 72-81-92).
 
Довідково:
 
Перейменовані вулиці обслуговують:
– Окружну (колишня Боженка) – ЖКП №2 (бульвар Дружби Народів, 13а);
– Уласа Самчука (колишня Клари Цеткін), Червоної Калини (колишня Паризької Комуни), Ніла Хасевича (колишня нижня гілка вулиці Клима Савура), Тараса Бульби-Боровця (колишня верхня гілка вулиці Клима Савура) та Степана Бандери (колишня Суворова) – ЖКП №3 (вулиця Винниченка, 39);
– Юрія Тютюнника (колишня Урицького) та Наталії Ужвій (колишня Бєлінського) – ЖКП №5 (вулиця Баранова, 2);
– вулицю Млинівську (колишня Молодогвардійців) та Варварівку (колишня Чапаєва) – ЖКП №6 (вулиця Островського, 10а);
– вулицю Козацьку (колишня частина Запорізької) – ЖКП №7 (вулиця Січова, 20а).
 
В усіх ЖКП паспортисти ведуть прийом громадян за таким графіком: у понеділок та суботу – з 9.00 до 13.00, у вівторок та четвер – з 14.00 до 17.30.
Увага! Паспортист ЖКП №5 веде прийом не в суботу, а в п’ятницю – з 9.00 до 13.00.
 
Натомість Волинське обласне БТІ (вулиця Січова, 22а) готове допомогти громадянам із внесенням змін до будинкових книг щодня, окрім середи, в робочий час у кабінеті №110.
 
Працівники міського відділу ГІРФО («паспортний стіл»), що на вулиці Кравчука, 12 змінюють реєстрацію жителів приватизованих квартир у понеділок і суботу – з 9.00 до 13.00, у вівторок і п’ятницю – з 9.30 до 17.30. Звертатися просять у кабінети №7, 8 або 9.
 
КП «Луцькмістобуд» готове повідомити лучанам нові номери їх будинків у понеділок та середу – з 14.00 до 17.00, а у вівторок і четвер – з 8.00 до 13.00 за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 21.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2008 15:22
Ф про черги в томуж БТІ влада не подумала?
Аноніму Показати IP 21 Жовтня 2008 17:11
В БТІ йти не обов"язково. все зобов"язані зробити в жеках. Читайте уважно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus