USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучанам пропонують джаз за 15 гривень

28 Листопада 2011 18:17
Лучанам пропонують джаз за 15 гривень
Вартість квитків на фестиваль «Jazz Bez» буде демократичною – 15 і 40 гривень. Тоді як бюджет фестивалю – «не одна, і не дві» тисячі євро.
Про це 28 листопада під час прес-конференції організаторів фестивалю розповів голова Луцького джазового клубу Олег Баковський.

З його слів, спочатку вхід на захід планували зробити безплатним, але згодом організатори вирішили встановити символічну ціну. «Я думаю, що 40 гривень за Джона Біслі (володар «Греммі», учасник фестивалю, – «ВН»), це просто задарма», – розповів Баковський.

Водночас грошей, виручених з квитків, заледве вистачить на харчування музикантів, - зауважив голова організації «Єднання» Віктор Грисюк. «Ви зрозумійте, що бюджет фестивалю – не одна, і не дві тисячі євро. Грошей з квитків навіть не вистачить, аби накормити музикантів», - додав член оргкомітету.

Проте озвучити кошторис події організатори відмовилися. Сказали тільки, що частину коштів виділяє Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку, а інші гроші дають спонсори.
Також, за словами Грисюка, оргкомітет фестивалю сподівається на фінансову підтримку міської ради, мовляв, наступного року місто могло б узяти на себе 10-20% витрат.

Щодо концертної програми, то серед усіх виконавців, запрошених до участі в фестивалі Баковський виокремив луцький гурт «Солом’яний дзвін». «Це наш луцький колектив. Ми навіть не знали, що вони грають джаз. І вирішили запросити їх відкривати другий день фестивалю», – зазначив джазмен.

Нагадаємо, луцька частина фестивалю «Jazz Bez» відбудеться 2-3 грудня в Театрі ляльок. Початок о 19.00.

Зокрема 2 грудня виступлять:

Лучеськ Бенд(Україна)
Майкл Балог Куортіт(Україна-США-Канада)
Джон Бізлі Юропіан Куортіт(США-Польща-Україна)

А 3 грудня своє мистецтво покажуть:

Солом’яний дзвін(Україна)
Ф’южн поінт(Росія)
Левіти(Польща)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
N Показати IP 28 Листопада 2011 19:26
не називати коштів організації такого заходу - добрий спосіб потім щось тим грошикам "приробити". наприклад, ноги. Баковський, кажуть, той іще спец із розбазарювання грошей, які різні фундації дають на організацію подібних фестивалів
люблю джаз Показати IP 28 Листопада 2011 21:03
собаки гавкають, а...джаз робиться. Скажіть будь-ласка, чому джазові фестивалі робляться, на них приїзжають кращі джазмени світу, а квитки майже халявні, це все робиться не за державні кошти і без особливої допомоги влади, а ви ще маєте право щось кидати у бік організаторів замість того, щоб подякувати? І генієм не треба бути, щоб зрозуміти, ну не могли організатори сказати загальний бюджет, адже головний центр цього фестивалю у Львові, а більшість коштів олачують напряму поляки
Ms.Sophisticated Показати IP 28 Листопада 2011 21:08
...ех, та в тому то й справа, що фундації не дають гроші на такі заходи. спробуйте, шановний/шановна N, щось організувати - то й побачите, що скільки коштує і як все "легко" вдається. а про Баковського не знаю, тому й не берусь засуджувати...і Вам не раджу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus