USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка продавала контрафактний алкоголь «відомих брендів»

18 Грудня 2017 17:47
У Луцьку засудили жінку, яка зберігала та продавала незаконно виготовлені алкогольні напої під видом відомих брендів.

Про це йшлося днями під час судового засідання у стінах Луцького міськрайонного суду.

Так, суд встановив, що у січні-лютому 2017 року, не маючи відповідного державного дозволу на торгівлю алкогольними напоями, лучанка незаконно зберігала та реалізовувала виготовлені алкогольні напої, які не відповідають вимогам ДСТУ та отримані з невстановлених слідством джерел.

24 січня 2017 року обвинувачена продала іншій особі сім пляшок горілки ємкістю 0,5 літри з розміщенням поліграфічної етикетки «Горілка «Український могорич пшенична» по ціні 30 гривень за одну пляшку.

Окрім того, 20 лютого у ході проведення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки було придбано чотири пляшки незаконно виготовлених алкогольних напоїв на загальну суму 120 гривень - на кожній пляшці була етикетка «Горілка «Український могорич пшенична».

Також під час судового засідання стало відомо, що цього ж дня працівниками ГУ ДФС у Волинській області під час обшуку житлового приміщення підозрюваної виявили та вилучили грошові кошти в сумі 200 гривень, які були використані під час оперативної закупки незаконно виготовлених алкогольних напоїв, та незаконно виготовлені алкогольні напої, а саме: 2 пляшки горілки з розміщенням поліграфічної етикетки «Український могорич» ємкістю 0,5 літри кожна, 1 пляшку горілки «Мороша», 1 пляшку горілки «Олександрія з перцем», 8 пляшок горілки з розміщенням поліграфічної етикетки «Хлібний дар» ємкістю 0,5 літри, 20 пляшок горілки з розміщенням поліграфічної етикетки «Українська супер» ємкістю 0,5 літри.

Згідно з висновком експерта, марки акцизного податку на вилучених алкогольних виробах не відповідають аналогічним, що знаходяться в офіційному обігу. Окрім того, рідини не відповідають вимогам ДСТУ «Горілки і горілки особливі». Технічні умови».

Зауважимо, що обвинувачена повністю визнала свою вину у вчиненні злочину та не оспорювала фактичні обставини справи.

Відтак, суд кваліфікував вказані умисні дії лучанки, як незаконне зберігання з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та призначив їй покарання у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus