USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Лучанка намагається відсудити квартиру у свого діда. ДОКУМЕНТИ

21 Листопада 2013 09:17
Подружжя Марусюків приватизувало житло у 2007 році, тоді ж у свідоцтві про права власності вказали свою онуку та її неповнолітню дитину. Після смерті дружини у 2009 році її частина квартири перейшла Євгену Марусюку. Зараз внучка Олена Ткачук, зі слів дідуся, зводить наклепи на пенсіонера, звинувачує його в грабунку та всіляко намагається вижити його з квартири, хоча сама за місцем прописки не живе вже більше, як 6 років.

Євген Марусюк – колишній завідувач відділенням Волинської обласної психіатричної лікарні. Чоловік розповідає, житло (тоді ще гуртожиток) отримав у 1989 році, проте одразу не приватизував.

Від Олени рідні батьки відмовилися, коли тій було 8 місяців. З того часу пенсіонер з дружиною виховував онуку. Євген Марусюк запевняє, внучці ні в чому не відмовляв, глядів, як свою дитину. Після того, як Олена вийшла заміж, часто допомагав матеріально, бо у молодят з грошима було скрутно.

Тепер Олена виносить з квартири дідові речі і пише на нього заяви в міліцію про те, що обкрадає її він.

Крім того, пенсіонеру регулярно приходять листи від банків на ім’я Олени Ткачук з проханням сплатити кредит.

Нещодавно внучка звернулася в Луцький міськрайонний суд з цивільним позовом. Жінка хоче отримати одну кімнату і сплачувати комунальні послуги окремо.

Адвокат пенсіонера Микола Нестерук каже, з Оленою можна судитися хіба за те, що вона давно не користується дідовою квартирою, не сплачує жодних послуг.

«Але, якщо вона має половину, то вона її має. Це законно так, як мати паспорт», - твердить правозахисник.

Євген Марусюк склав заповіт, згідно з яким його частина житла у разі смерті переходить у руки неповнолітньої дитини Олени. Однак через обставини, що склалися, був змушений скасувати угоду.

Чоловік у розпачі: «Усім трьом дочкам допоміг з житлом, з них – тільки одна навідується, а тепер ще й рідна онука виживає з квартири».

Сама ж Олена Ткачук роз’яснити ситуацію відмовилася, мовляв, жодних коментарів давати не буде, справа проста, як світ.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Совість Показати IP 21 Листопада 2013 10:18
Це просто ганьба, жах..........дайте спокійно пожити дідусеві.
lutchanka Показати IP 21 Листопада 2013 11:32
Звичайно - справа проста як світ - те що люди втрачають людську подобу - це ж так просто... Виростили дід з бабою чупирадло на свою голову. Якби це створіння виросло в якомусь задрипаному інтернаті - воно би такого не робило. Ще їй все аукнеться. Дід - молодець: так би мала повністю квартиру, а так дід змінить заповіт, прийде хтось "крутий" і дасть їй копня під зад - а тоді буде кусати собі там, де не зможе дістати.
))) до lutchanka Показати IP 21 Листопада 2013 12:30
нет, так у нее была бы половина квартиры, а половина - у ее ребенка. такими делами суды забиты по завязку. см. дело дедушки Лопато, Киев. там вообще такие "несчастные старики" дошли до смертоубийства.
111 Показати IP 21 Листопада 2013 11:41
Це ж блін не одне таке виросло, знаю багато випадків коли діти та внуки виганяють батьків з квартир.
))) до 111 Показати IP 21 Листопада 2013 12:33
раздел имущества по справедливости очень многое решает. а так... видимо, так и жили, так и воспитывали, что сделали, то и имеют.
))) Показати IP 21 Листопада 2013 12:28
простите, но по закону она совладелица квартиры, как и ее ребенок, и они оба участвовали в приватизации. речь идет о разделе четвертой части квартиры, на которую есть несколько претендентов-совладельцев. а так знаю я таких дедушек и бабушек очень хорошо. про***т все мозги детям и внукам, по 20 раз пишут завещание, всем жалуются, всех стравливают и... всех переживут.
((( до ))) Показати IP 26 Грудня 2013 23:25
нечего молодой внучке изживать деда со свету и ждать, пока пенсионер напишет на неё завещание и умрёт...)) руки,ноги есть и если голова на плечах, пусть сама зарабатывает и приобретает себе жильё и тем самым ещё и деда порадует, что чего-то в жизни добилась сама))
333 Показати IP 21 Листопада 2013 14:13
А на фіга приватизовувати на них квартири. Ні на кого на себе.А як помруть то всеодно вони перші спадкоємці.Дурниці роблять старики, що привахтизовують на дітей чи внукі житло. Наш час страшний діти і внуки гірше чужих дітей. Вони не думають про вічність, а творять таке,що в здоровий глузд не вписується.Я якби була на місці цбого старика подариб цю квартиру в дитячий дом бідній дитину, а цій добаній внучці не дала нічого.
н.о. Показати IP 26 Грудня 2013 22:50
Люди кажуть: " мабуть скоро кінець світу..." Прочитала цю замітку і приходжу до висновку, що кінець світу вже наступив... Внучка, (тим більше, якщо вона знаходилася на вихованні діда та баби), повинна бути безмежно вдячна їм за це і старатися проявляти турботу, тепло і повагу до пристарілого дідуся, забезпечити йому спокійну старість, а вона "радує" його " листами щастя про непогашені нею кредити..." , в зв"язку з чим, на квартиру навіть можуть бути накладені арешти. І куди в такому разі йому діватися?... Мимо волі пригадуються слова російської акторки Ренати Літвінової " как страшно жить..."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus