USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани «допитували» новопризначеного прокурора

6 Квітня 2014 15:50
Питання про статки та заплановані кадрові призначення ставили учасники Народного віча у Луцьку прокурору Волинської області Анатолію Коцурі.

Під час віча під гаслом «Нова влада – нові люди», що відбулося 6 квітня, на сцені луцького Євромайдану представили громаді новопризначеного прокурора області.

Анатолій Коцура розповів, що до виконання обов’язків приступив лише цієї п’ятниці, 4 квітня. З його слів, він народився у Любомльському районі на Волині, з 1986 року працює в органах прокуратури. Починав працювати у Запоріжжі, згодом – на Волині у Любомльському, Ратнівському, Ковельському районах, у Генеральній прокуратурі у Києві. У 2012 році був скорочений з апарату Генеральної прокуратури.

«Моє завдання – служіння народу у виконанні вимог законів всіма, перш за все, чиновниками, посадовими особами органів влади, прокурорськими працівниками та всіма громадянами. Я розумію і усвідомлюю, що Майдан змінив світобачення більшості свідомих людей, вони не хочуть і не будуть жити по-старому - в умовах тотальної корупції, грубого порушення прав громадян», - звернувся прокурор до громади.



Після його виступу з юрби пролунали вигуки «віримо!». Наприкінці віча пересічним волинянам надали можливість поставити питання та висловити побажання Анатолію Коцурі. Так, одна з учасниць віча запитала, яку посаду той готує для прокурора Андрія Гіля та попросила «не віддавати під забудову парк імені 900-річчя Луцька». Прокурор Волині відповів, що ділянки під забудову віддає не прокурор, а влада. Своєю чергою, він запевнив реагувати на порушення законності цієї процедури. Щодо Андрія Гіля, Анатолій Коцура нагадав про вимогу генерального прокурора про перезавантаження керівних посад. Тож, для Андрія Гіля жодної посади наразі не готують.

Також бажали прокурору бути служителем не партій, а закону. Той зазначив, що давав присягу служити народу України шляхом нагляду за дотриманням законодавства всіма.



Лучанин Андрій просив навести показники роботи попереднього керівництва прокуратури та розповісти про показники, які планує досягти у майбутній роботі. Прокурор відповів, що поки не відбулася передача справ. Доповісти про перші результати роботи він пообіцяв через місяць за допомогою засобів масової інформації.

Громаду зацікавило і питання про статки новопризначеного прокурора, його авто, житло та доходи членів родини.

Анатолій Коцура відповів, що на посаді Ковельського міськрайонного прокурора їздив службовим авто ВАЗ – 2105. Його дружина – держслужбовець, працювала у Нацбанку у Луцьку, юрист, менша донька – помічник нотаріуса, старша донька – адвокат. Мешкає прокурор по вулиці Чорновола, 6, у панельному будинку, має службову квартиру у Києві. Володіє автомобілями Skoda Yeti та Opel Astra, а також половиною батьківського будинку у селі Римачі.

Як повідомили громадські активісти, під час наступного Народного віча на сцену планують запросити нового головного міліціонера Волині Петра Шпигу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
дідо Показати IP 6 Квітня 2014 16:10
Міліцейсько-чиновницька мафія нервого гризе нігті. Тепер будуть жити на зарплату.
Лісник до дідо Показати IP 7 Квітня 2014 09:40
Якщо Ви думаєте, що працівник прокуратури чи міліції буде "чесно" працювати на мінімальну заробітну плату, то Ви дійсно дідо. Ніхто навть не говорить про якусь оптимізацію првоохоронних та судових органів. Навіщо 20 слідчих, які на мізерну зарплатню нічого не роблять. Можливо потрібно 5 слідчих з прситойною платнею. А тоді вже й побалакати про чесність. А проблема в тому що до влади знову народ привів "дідо", до того ж ще й більше "дідо", ніж в 2004 році.
ната Показати IP 6 Квітня 2014 16:12
хороше починання. якщо і далі всіх високопосадовців будуть запрошувати на віче, де люди зможуть відкрито ставити запитання, крига скресне... будуть зміни!
ага до ната Показати IP 6 Квітня 2014 17:30
ага, крига кажете скресне....брехню ще ніхто не відміняв. Чиновники говоритимуть те, що буде миле вашому вуху, головне щоб ви, роззявивши рота - не велись на ці пусті балачки. Головне діїї, а не слова
Лісник до ната Показати IP 7 Квітня 2014 09:44
Ой, як все прекрасно тепер у нас з Вами стане. Як у радянський час. Нагадує виклики прокурорів, слідчих і суддів на парткоми. Можливо нічого такого нам взагалі і не потрібно, повернемось на кілька століть назад, вдягнемо полотняні штани і всі питання будемо вирішувати на віче.
Гость Показати IP 6 Квітня 2014 16:22
Які наївні, він стоїть і відкрито з вас насміхається. Бачив він вас і ваші питання. Як крали так і будуть красти.На зарплату будемо жити ми і мізерну пенсію.Скоро з голоду подохнемо. Почекайте ще трішки. А вони жили і будуть жити
07 Показати IP 6 Квітня 2014 16:29
цікавим фактом є те чи зможе новопризначений прокурор проломити кризу корупційного бізнесу екс-голови Луцького району Волошенюка Ігоря. Ця людина за останні чотири роки "прихватизувала" все що можна і не можна навіть подумати, в кожному другому бізнесі має до сих пір "долю". Що він з ним буде робити, та чи буде робити?
Всезнайко до 07 Показати IP 6 Квітня 2014 17:03
07 - це ти, Прусяра? Отримав 4 роки умовно, то сиди і не дзявкай...
Ирина Показати IP 6 Квітня 2014 17:08
Селюки позбиралися, а руки в кішенях тримають, не вміють навіть вести себе цивілізованно, тьху, зробили з України село без газу.
Лісник до Ирина Показати IP 7 Квітня 2014 09:47
Село з трубою і з газом, от тільки чи платити за газ зможемо.
Цікаво Показати IP 6 Квітня 2014 17:44
Як може новий прокурор змінити кадри, коли повертається до рідної кормушки колишня начальниця кадрів Ващук? По класику - кадри вирішують все, а ЦІ кадри "нарєшалі" не мало, полчинаючи з абітуріентів, і закінчуючи кандидатами на призначення. Надіюсь, що новому прокурору про такі оборутки ще не відомо, і надіюсь шо ще....
Колега до Цікаво Показати IP 6 Квітня 2014 19:19
Ващук одна із одиниць порядних та компетентних працівників прокуратури!
Колезі до Колега Показати IP 6 Квітня 2014 19:32
Немає нічого складного. Прокурори точно нічого гн скажуть. Простіше - знайти та запитати батьків абітуріентів. Тих, що вже закінчили навчання, і не працюють в прокуратурі. Їм боятись немає чого.
до колеги до Колега Показати IP 17 Квітня 2014 13:04
Це ви про себе Валентино Василівно як про порядну одиницю в прокуратурі пишете. Почитайте що за вас більшість людей пишуть і задумайтесь. Не страшно так далі жити, спите спокійно вночі ?
до Цікавого до Цікаво Показати IP 13 Травня 2014 17:57
Покажи своє істинне лице,в спину всі герої кричати!
факт Показати IP 6 Квітня 2014 18:07
Це все що відбувається, тільки одним можна пояснити: Чого дурні - бо бідні, а чому бідні - бо дурні!!! Це діагноз, нажаль...
Валя до Цікаво Показати IP 6 Квітня 2014 18:36
Ну, якщо вертається Ващук, то нові працівники в прокуратуру будуть приходити виключно по-блату.
іван Показати IP 6 Квітня 2014 21:48
Та брехуни вони всі! Я був на всіх вічах... На майданах говорять одне, а роблять те що їм треба. Такіж самі бандюки. Прийшли до влади ціною крові невинних... І ТАКОГО ЩЕ У НАС НЕБУЛО! Їхні руки в крові і вони будуть вбивати далі!!
Василь Показати IP 6 Квітня 2014 22:57
Хороший початок у нового прокурора повернути назад цінного кадровика Ващук, яка брала гроші при Параці за призначення на посади, а тепер Коцура теж хоче собі такого кадровика! Аби з ним ділитись..
Партейный до Василь Показати IP 6 Квітня 2014 23:05
Партия - была, есть, и будет есть! Особенно партия тех, кто любит хорошо есть, быть незапятнанным, и вроде как не у дел. При всех властях, партиях, и временах. Вы этой простой истины еще не поняли?
Цікаво до Партейный Показати IP 6 Квітня 2014 23:28
Оппа, знайомий почерк Бондарчука!
Партейный до Цікаво Показати IP 6 Квітня 2014 23:47
Здравствуй, Батя!
Мммда до Василь Показати IP 6 Квітня 2014 23:08
А ти носив????? Чи бачив як вона Параці носила? Бог все бачить, а обливати брудом безпідставно-Вам честі не добавляє!
Партейный до Мммда Показати IP 6 Квітня 2014 23:31
Кто говорил о "носила"? А о "носила" Параке ? (Это точно анекдот сезона будет!) Она очень умная и опытная в "борьбе под ковром" женщина, которая соблюдает СВОИ интересы. Скольких прокуроров она "переработала"? Чисто случайно? Но слухи не появляются из ниоткуда (брать у своих - это 100% гарантия не спалиться), будут только слухи. А вот относительно студенческих направлений - такое нужно проверить. Слишком пахнет правдой, которую получится подтвердыть фактами.
Іван до Василь Показати IP 13 Травня 2014 17:55
Вася він і в Африці Вася
Знаючий Показати IP 6 Квітня 2014 23:00
В першу чергу нада гнати в спину Шамринського, який під час подій на майдані говорив, що треба всіх там перестріляти!!!! А ще Веніславського, який всіх кого тільки можна поставив на "щьотчік", а замом все ж лишити Троца, ну і що шо зятьок Борі, сам по собі толковий працівник, людяний!
З винниченка Показати IP 6 Квітня 2014 23:03
Юрченко сажав в судах майданивцив а зараз кришуе карабас перше питання до прокурора якщо не ясно то це лива рука параки
Ага до З винниченка Показати IP 6 Квітня 2014 23:25
Да да, самі приближені Параці це Венчславський Юрченко і Безрукий, який, між іншим, пропрацювавши на Волині пару місяців отримав офігенну квартиру в новостроі за податковою.... Понятно за які заслуги!
Олег до Ага Показати IP 7 Квітня 2014 09:40
а тебе жаба душить..от і все...
Ага до Олег Показати IP 7 Квітня 2014 10:28
Чесно-душить! На халяву і ні за що получити хату думаю ніхто не був би проти)
Ха Ха Показати IP 6 Квітня 2014 23:54
Оце сміх, самі ж прокурорські один одного обс-ють!!!!!
Місцевий до Ха Ха Показати IP 7 Квітня 2014 00:06
Та то бісова правда! Тут три орди тролів ділять ресурси - всім бракує мізків !!! :))))))
палермо Показати IP 7 Квітня 2014 00:31
від мафії ще ніхто не втік-сицилійське народне прислів*я
Ура! Показати IP 7 Квітня 2014 11:30
Панове, а давайте поставимо його раком і заглянемо йому в ...... Можливо, там знайдемо компромат?
1221 Показати IP 7 Квітня 2014 12:37
Потрібно дати час новому прокурору щоб міг сам розібратись у справах, які відбуваються в області. Разом з тим, потрібно нагадувати про таких працівників прокуратури як : Масалов, Лопоха, Венчславський, Юрченко, Безрукий, Решетник. Подивимось, як новий керівник проведе кадрові зміни....!!!!!
масалова Показати IP 7 Квітня 2014 14:19
в салотопку, але перш потрусити на потреби армії добряче.
Манюльчик Показати IP 7 Квітня 2014 15:30
Не кажить про людей те що достоверно не знайете в прокуратури йе богато достойних працивникив нп керивни посади
Потерпілий Показати IP 7 Квітня 2014 20:17
пане прокурор! Там у вас в прокуратурі працювало злочинне угрупування слідчих і прокурорів, які фабрикували замовні справи та саджали невинних, а злодюг відпускали за хабарі. Потрібно опитати тих, хто проходив по кримінальних справах на предмет дачі хабарів: головному слідчому з ОВС - хабарнику А. Лизуну та його начальнику Заплотинському (прізвища навіть самі за себе говорять...) та прокурорам - Невірцю та іншим...
123 Показати IP 8 Квітня 2014 08:05
а клоун паша погодив новопризначеного, чи можливо готується до штурму установи п...
Анонім Показати IP 11 Серпня 2014 01:14
Лопоха В.В. - Ковель, я чув пі**р, з бізнесменвми гуляє і бивші зеки його )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus