USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому у Луцьку досі смердить

23 Травня 2017 10:28
Попри те, що біоетанольний завод, який є однією з причин виникнення смороду в Луцьку, перестав працювати, в місті неприємний запах не зник.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської облради.

22 травня голова правління ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Ростислав Новосад заявив, що через скарги лучан на сморід, зупинили роботу заводу біоетанольного заводу, відходи якого, поєднуючись з відходами на полях фільтрації, утворюють нестерпний сморід. Попри це, вже на вечір містом знову поширився жахливий запах.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що через зупинку роботи біоетанольного заводу, підприємство зупинило викид очищувальної речовини на поля фільтрації. Відтак, містом знову почав ширитися сморід від викидів, які вже до того знаходились на «відстійниках».

Нагадаємо, Луцьк задихається від жахливого смороду, а екологічні служби жодним чином не реагують. Раніше повідомлялося, що причиною смороду, який поширюється Луцьком, є хімічна реакція, в яку вступають відходи від виробництва біоетанолу з заводу ТОВ «БІО ПЕК» та нечистоти, які скидають на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу з Гіркої Полонки та Вересневого. Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук також звертався до головного санітарного лікаря України та Держпродспоживслужби.

На ТОВ «БІО ПЕК» таки врешті відбулася перевірка. Власники отримали припис від екоінспекції. Однак, ситуацію це не виправило. Крім того, Ігор Поліщук зустрічався з представниками керівництва підприємства. Вони зобов’язалися добровільно усунути порушення, модернізувати обладнання і вирішити проблему. Але нестерпний сморід охопив вже все місто. Відтак, 21 травня виконувач повноважень міського голови заявив, що влада докладе зусиль, аби завод припинив свою роботу. У знак протесту десятки лучан з мікрорайону ЛПЗ, який знаходиться безпосередньо поруч з заводом, одягнули маски та протигази, аби показати, що вони хочуть жити в чисто місті.

Дивитися більше: Луцьк у заручниках смороду. Відео

Окрім того, як стало відомо, у результаті перевірки Державною екологічною інспекцією у Волинській області діяльності ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно-енергетична компанія» з'ясувалося, що «Біо Пек» здійснює викиди небезпечних речовин в повітря та працює без необхідних дозволів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Ко Показати IP 23 Травня 2017 10:33
Сьогодні знову зранку смердить потужно.Жах.
Це ж Показати IP 23 Травня 2017 11:02
Добре хто його ліквідує той і буде мером ,губернатором і т.д.....Ковелю мабуть повезе менше і то Полісся.
Анонім Показати IP 23 Травня 2017 11:12
А ковбасні цехи?! Як з їх відходами
Петро до Анонім Показати IP 23 Травня 2017 22:16
Їдять потрохи..., на скільки кошти дозволяють. Купують і з'їдають.
олег Показати IP 23 Травня 2017 11:20
А влада тільки може закрити контакти аха-хахахха це як дитячий садок і кому вони мішали люди спілкувались чому так влада не заблокує рахунки свої які зароблені не чесно????????????????????????????????? А В Луцьку і справді зараз дихати нічим!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Владу гнати якщо таке знущаються
Анонім Показати IP 23 Травня 2017 13:18
"ЧОМУ У ЛУЦЬКУ ДОСІ СМЕРДИТЬ" а як навалити в штани, то до якого часу буде смердіти ?
Коля Показати IP 23 Травня 2017 13:47
Вже почали й вночі зливати, запах тримався до ранку
Львівська Показати IP 23 Травня 2017 15:45
Починає смердіти коли стемніє, або перед самим світанком. Враження таке, що зливають коли нема кому дзвонити, часто у вихідні. Шкодять свідомо.
Анонім до Львівська Показати IP 23 Травня 2017 16:00
як нема кому дзвонити - в поліцію 102. незаконне вивезення відходів - це кримінальна справа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus