USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни можуть підхопити одразу три віруси грипу

1 Листопада 2011 14:20
В Україні невдовзі циркулюватиме три штами вірусу грипу, якими люди можуть інфікуватись одночасно.

Про це під час прес-конференції 1 листопада повідомила головний санітарний лікар Волині Наталія Янко.

Посадовець-медик розповіла, що поки грипу на Волині немає, однак вже у листопаді-грудні сезонна недуга з’явиться .
За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні циркулюватимуть такі штами вірусу грипу, як A/California/7/2009 (H1N1), A/Perth/16/2009 (H3N2), B/Brisbane/60/2008.
Під маскою звичайного може ховатись пандемічний грип, перебіг якого без відповідного, а головне своєчасного лікування, може бути надзвичайно тяжким і навіть трагічним, - зазначила Янко.
Новим для області буде вірус грипу A/Perth/16/2009, який теж становить неабияку небезпеку, оскільки люди не мають імунітету проти нього.
З урахуванням того, що більшість людей зазвичай не звертається за медичною допомогою при перших ознаках застудних захворювань та займається самолікуванням, реальною є небезпека поширення Каліфорнійського грипу (Н1N1), який ще називають «свинячим».
«Найстрашніше те, що усі ці віруси можуть циркулювати одночасно, і одна людина здатна інфікуватись кількома вірусами і перехворіти, бо не має перехресної стійкості», – зауважила Янко.
Аби зменшити ризик захворювання, санепідеміологи наполегливо рекомендують щеплюватись від грипу.
Янко розповіла, що нині в Україні зареєстровано 8 вакцин для профілактики сезонного грипу: «Ваксигрип» (Франція), «Флюарикс» (Німеччина), «Інфлувак» (Нідерланди), «Грипол плюс» (Росія), «Інфлексал В» (Швейцарія), «Гриповак» (вакцина для профілактики грипу А(H1N1), A(H3N2), B(Brisbane), Росія), «Грипол ПЛЮС» (Україна), «Інтаза» (Франція).
Усі ці вакцини ефективні, проте є різниця у ціні – вартість може коливатись від 60 до 200 гривень і навіть більше.
Щеплюватись від грипу насамперед потрібно людям, які належать до так званих «груп ризику» – медпрацівникам, вихованцям дитбудинків тощо. Також санепідеміологи радять робити щеплення тим, хто має хронічні захворювання легенів.
Так, станом на сьогодні щеплення проти грипу зробили близько тисячі волинян.
«Журналісти, я вважаю, також відносяться до групи ризику, тому повинні щеплюватись», – висловилась Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus