USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.83 9.98

Лучани нарікають на магазин, де продають алкоголь цілодобово. ФОТО

23 Жовтня 2013 17:00
Про магазин, який торгує алкогольними напоями цілодобово, мешканці вулиць Федорова та Конякіна повідомили міській владі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, що відбулося 23 жовтня.

Депутат Роман Романюк повідомив, що під час зустрічі міського голови з мешканцями будинків на вулицях Федорова, 2а та Конякіна, 15,17, 19 та 21 лучани повідомили про те, що у їхньому дворі працює магазин «Вишенька», у якому продають алкогольні напої цілодобово, незважаючи на заборони міськради. Зі слів депутата, особи, які зловживають алкоголем, розпивають придбані у магазині міцні напої просто у дворах, порушуючи громадський спокій та створюючи дискомфорт та незручності мешканцям.

Мешканці збирають підписи та планують звертатися до депутатів міської ради та міського голови з проханням заборонити магазину цілодобовий продаж алкоголю.



Начальник управління підприємництва і реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк розповів, що особисто виїжджав на місце напередодні. З його слів, власник закладу має декілька об’єктів торгівлі на території міста, жоден з яких не погодив режим роботи. Він розповів, що магазин нехтує рішенням міської ради щодо заборони продажу слабоалкогольних та алкогольних напоїв. Неодноразово складали протоколи про адміністративні правопорушення, які підприємець оскаржував у судовому порядку. Жодного протоколу щодо продажу алкоголю неповнолітнім не склали. Як повідомив Олександр Козлюк, підприємець неодноразово вигравав судові процеси, внаслідок чого щодо працівників міліції застосовували дисциплінарні стягнення. Результати розгляду протоколів у суді завжди були на користь підприємця.

Депутати погодилися, що потрібно шукати варіанти вирішення проблеми, однак жодного ефективного способу заборонити підприємцеві продаж алкоголю вночі не знайшли.
ЧИТАТИ ЩЕ: МІЖ ВОЛИНСЬКИМИ ДЕПУТАТАМИ - КОНФЛІКТ ЧЕРЕЗ «АЛКОГОЛЬНУ МАФІЮ».ВІДЕО
Голова комісії депутат Юрій Вега запропонував приймати нові нормативні акти, які підприємець не міг би оскаржувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
П"яний Показати IP 23 Жовтня 2013 17:24
А сам Козлюк О. де буде "купувати" алкоголь ???
Руслана Курадовець , мешканка по вул.Федорова Показати IP 23 Жовтня 2013 20:09
Магазин "Вишенька"по вул.Федорова 2а має хороший асортимент товарів та обслуговування на достойному рівні.Особисто знаю власника багато років:він дбає про якість товарів та доступні ціни для покупців. Мешканці всіх прилеглих будинків просять обмежити продаж спиртних напоїв з 22 год до 8 год ранку, так як п"яні молоді люди розпивають напої на дитячому майданчику нашого двору до ранку. Чим порушують спокій громадян.Просимо власника дослухатися до нас, якщо потрібно зберемо підписи та звернемося у відповідні органи влади для врегулювання питання.
Мешканка вул . Конякіна ,21. Показати IP 23 Жовтня 2013 21:47
Мешканці будинку що на вул. Конякіна, 21 влітку 2013 року писали лист -звернення до міського голови з проханням: заборонити нічну торгівлю спиртним, на протязі місяця чекали відповідь і отримали таку відповідь: що ми розглянули ваше звернення і попередили продавців магазину Вишенька, що знаходиться на вулиці Гордіюк, пан мер навіть не вник в суть питання, то про що може бути мова?Він навіть не розібрався що звернення було від мешканців вул. Конякіна, 21.Після цього ми зрозуміли, що власника магазину "кришує " хтось з депутатів, або інших високопосадовців.
Дурня то усе Показати IP 23 Жовтня 2013 22:25
Бо законодавчо на теріторії України не існує часового регламенту по торгівлі алкоголем та тютюном, спд працює у правовому полі і будь-який суд це підтвердить. А розпиття алкоголю на вулиці справа міліції/муніципалів, то хай штрафують їх. Але їх треба ловить, треба свідків... а магазин на місці і власника знайти просто. Висновок-займайтесь роботою!
Федорова, 2 а Показати IP 23 Жовтня 2013 22:50
Як це не існує часовий регламент? Зайдіть в будь-який супермаркет в 21годині 55 хвилин і побачите що там робиться, всі хто хоче придбати будь-яке спиртне стараються встигнути це зробити до 21 год. 59хв. тому що в 22год. вже каса його не проб"є .Це тільки в цих вишеньках з людей(мешканців прилеглих будинків )роблять лохів, нічого знайдемо на власника управу, хто стукає тому відчиняють.Дякувати Богу що дійшла ця інформація до мера і депутатів.
Дурня то усе до Федорова, 2 а Показати IP 24 Жовтня 2013 08:09
Читайте ліцензійне законодавство!!! Право не продавати алкоголь після 22:00 належить спд
Я Показати IP 24 Жовтня 2013 08:16
А ще б півнуху на Кравчука 5 перевірили, постіно до ночі п"янь, купа битих пляшок з алкоголю, срач порозводили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus