USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Лучани самі собі наробили біди, побудувавшись біля Стиру, - владці

18 Червня 2013 17:03
Причиною зсуву ґрунту на території житлової забудови на вулиці Героїв УПА у Луцьку є те, що деякі місцеві мешканці побудували господарські споруди поблизу схилу, порушивши під час цього чинне законодавство.

Про це йдеться у відповіді Луцького міського голови Миколи Романюка на депутатське запитання Олександра Пирожика.

Обранець громади звернувся до луцьких владців щодо проблеми руйнування берегової частини землі поряд з будівлями мешканців будинків з 13-го по 71-ий номер на непарній стороні на вулиці Героїв УПА в обласному центрі.

Так, у відповіді луцького мера зазначено, що протягом останніх років на території цієї житлової забудови вздовж берегової лінії стариці річки Стир спостерігаються зсувні процеси ґрунту.

Мовляв, після обстеження земельної ділянки 28 травня 2013 року члени комісії міської ради із залученням відповідних фахівців виявили, що значна частина господарських споруд та житлових будинків на західному боці вулиці розміщена в зоні цих процесів.

«Основною причиною зсуву ґрунту на території житлової забудови є те, що частина громадян побудувала господарські споруди з порушенням чинного законодавства в межах встановленої прибережної захисної смуги (поблизу зсуву схилу) та відсутність централізованого водовідведення зливових дощових і талих вод та каналізації з цих територій, її засмічення побутовими відходами, внаслідок чого відбувається насичення схилу (перепад висоти більше 5 метрів) водою, а потім - зсув ґрунту, що може призвести до загрози життю і здоров'ю населення внаслідок руйнування житлових будинків та господарських споруд», - йдеться у документі з мерії.

Тож, у відповіді Миколи Романюка зазначається, що ці зміни можуть унеможливити проживання населення та провадження господарської діяльності на цій території.

«З метою виконання заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню можливої надзвичайної ситуації, дане питання розглянуто на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 28.05.2013», - підсумовується у листі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Баннед Показати IP 20 Червня 2013 12:36
А де это Героев УПА? Ато с этим переименованием непоймеш ничего...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus