USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанин півроку не отримує визначену судом пенсію

9 Грудня 2013 18:10
Вже більш як півроку пенсіонер Микола Біронт не отримує ні копійки пенсії від Пенсійного фонду. Чоловік домагався, щоб йому платили як науковому працівнику, проте сума нарахування не влаштовували пенсіонера. Своє право нині він відстоюю у судах, яким нема кінця-краю, повідомляє ТРК «Аверс».

Згідно з підрахунками цього чоловіка у нього майже п’ятдесят років робочого стажу. Основний стаж його роботи - на приладобудівному заводі. Тоді, в радянські часи, винайшов багато приладів, які активно впроваджувалися у роботі установи. Зі слів пенсіонера, економічний ефект однієї із його розробок оцінювався у декілька мільйонів карбованців: «Протягом всього часу мною було розроблено 5 вимірювальних установок. І сам їх зробив. Вони всі атестовані Ленінградським інститутом метрології. Було надане право на серійне використання цих установок. Економічний ефект до 2,5 мільйона в рік радянських карбованців», - розповів пенсіонер Микола Біронт. Крім того, з його слів, під час роботи на приладобудівному заводі він написав та захистив наукову дисертацію і після цього перейшов працювати в луцький філіал Львівської політехніки. То ж ще двадцять років наукового стажу заробив в науковій сфері.

Проте як виявилося, під час нарахування пенсії, цей робочий стаж керівники пенсійного фонду не зарахували як науковий. Після цього, стосунки із установою чоловік почав з’ясовувати у судах. Слухання тривали з десяток років. Справа дійшла навіть до Вищого адміністративного суду. «Нарахували мені пенсію середньомісячного заробітку. Період праці вибрали 86-90 роки. Середня заробітна платня була 320 карбованців - 240 доларів у місяць. Перевели цю заробітну платню в 200 гривень - в 125 доларів, тобто на 80 доларів мені зменшили заробітну плату. І з цієї зарплати 200 гривень нарахували мені пенсію - 160 гривень».

Заступник начальника управління пенсійного фонду у Луцьку Людмила Нінічук з цього приводу зауважила: «Під час перевірки не підтвердилося, що при поданні документів для призначення пенсії було подано недостовірні дані стажу роботи на факультеті довузівської підготовки Львівської політехніки. В зв’язку з цим не врахували в обчисленні пенсії вказані періоди з 4.03.2004 року по липень 2001 року». Микола Біртон своєю чергою переконує: «З 2004 по 2012 роки тривали судові розгляди справ, і 27.09.2012 року Вищим адмінсудом України було прийнято рішення, яким визнано дії Пенсійного фонду неправомірними та зобов’язали нарахувати до наукового стажу період з 4.03.1997 року по 01.12.2002 року в факультеті довузівської підготовки Львівської політехніки та призначити наукову пенсію М.П. з 22.08.2002 року». Проте сума наукової пенсії, яку призначили чоловікові, не дотягує навіть до тисячі гривень. Тож він відмовився її отримувати, мотивуючи це тим, що її неправильно нарахували.

Працівники пенсійного фонду неодноразово радили чоловіку перейти на пенсію по віку, але писати відповідну заяву пан Микола теж відмовився. Більше півроку Микола Біронт не отримує ані копійки від Пенсійного фонду. Зараз чоловік виживає, здаючи пляшки, проте цього ледь-ледь вистачає на хліб. Тим часом, заборгованість за комунальні послуги перевищила вже суму у п’ять тисяч гривень, зізнається Микола Біронт, проте і далі не здає свої позиції, та намагається відвоювати свої кревні гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К. лучанин Показати IP 5 Січня 2014 21:04
Шановний Микола Петрович! Я Вам дам ще одну пораду, якщо ви не вірете нікому, то є ще один варіант останній напевно: ЗВЕРНІТЬСЯ ДО РЕДАКЦІЇ ГАЗЕТИ " ВІСНИК ПЕНСІОНЕРА", вам допоможуть у КОНСУЛЬТАЦІЇ ! ТАМ ХОРОШІ ТА ПОРЯДНІ ЛЮДИ ТА СПЕЦІАЛІСТИ, ВАМ НЕ ВІДМОВЛЯТЬ! ЦЕ100% ! ПРЯМО ДО РЕДАКТОРА ПАНІ ЕВГЕНІЇ РОМАНІВ ! Це у ЛЬВОВІ, Ви ж їздили туди часто по справах! Особисто я не думаю, що ПЕНСІЙНИЙ ФОНД в чомусь помилився! Ви самі спочатку порахуйте свою пенсію, може й справді за віком буде КРАЩА,так як радить ПФ ! А по науковій будете в програші, що з того що Вам добавили 5 років! Ви ж на заводі мали як на ті часи хорошу зарплату, то й пенсія у Вас повинна бути не нижча 2000грн. - конкретно. Хочете далі таскатись по судах, то Ваша справа, але й вік у Вас не той та й здоровя не те! Але до пані Євгенії Романів зверніться за порадою, вона звичайно, затребує від Вас всю інформацію та документи( копіїЇ). Я написав, тому що Вас трохи знав по заводській роботі, а решту не афішую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus