USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанина пограбували в Інтернеті

6 Серпня 2014 10:32
25-річний лучанин розмістив в мережі Інтернет оголошення про продаж автозапчастин до автомобіля. Невдовзі до нього зателефонували «покупці» із наміром придбати товар. Отримавши номер банківської картки і смс-повідомлення з кодом, заволоділи грошима у сумі близько двох тисяч гривень, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Схожий випадок стався із 25-річним жителем Нововолинська, який хотів продати телевізор. Повідомлення про продаж товару він розмістив в мережі Інтернет. Коли до нього зателефонували, чоловік без вагань повідомив анкетні дані та номер банківської картки, на яку покупці мали здійснити перерахунок готівки. Шахраї заволоділи усіма коштами, які були на картці, а це близько трьохсот гривень.

Згідно з вказаними фактами відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують, основні правила, дотримуючись яких можна уберегтися від мисливців легкої наживи:

- будьте особливо уважними й обережними, коли читаєте інформацію про купівлю-продаж через мережу Інтернет. Особливу пересторогу мають викликати оголошення, де вказана надто низька ціна товару чи послуги. Найчастіше зловмисники пропонують за товар отримати передоплату;

- не давайте занадто багато інформації про себе: не вказуйте імені, адреси, не повідомляйте свої логіни і паролі;

- при використанні для інтернет-торгівлі банківських карт, варто оформити одну карту спеціально для таких операцій. В жодному разі не розголошуйте ідентифікаційні дані банківських карт, онлайн-гаманців і, тим більше, не відправляйте копії ваших документів;

- якщо ви потрапляєте у схожу ситуацію, то передзвоніть на гарячу лінію банку і дізнайтесь, чи дійсно є якісь проблеми з вашим рахунком;

- якщо ж ви таки стали жертвою Інтернет-«кидали», негайно звертайтесь в міліцію. Чим швидше надійде ваше повідомлення і чим більше у вас буде інформації про самого зловмисника, тим більше шансів, що правоохоронці його знайдуть і притягнуть до відповідальності.

Пам’ятайте, вчасно проявивши пильність, шахраїв можна вивести на чисту воду, - йдеться у тексті повідомлення правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 10:57
Без ЛОХА - жизнь плоха)
Анонім до Анонім Показати IP 6 Серпня 2014 14:23
Слону понятно.
1 Показати IP 6 Серпня 2014 11:39
і ВСЕ ЦЕ З КАРТ ПРИВАТА
коля Показати IP 6 Серпня 2014 12:22
Штаты планируют на Украине химическую катастрофу!https://www.youtube.com/watch?v=0THly-0T-Js
Кедр до коля Показати IP 8 Серпня 2014 00:13
коментар було видалено
Сландо Показати IP 6 Серпня 2014 14:29
Такі ситуації трапляються вже сотні разів, питають номер картки, ПРИВАТБАНКУ, потім на кого зареєстрована, потім номер телефону до якої вона підключена, потім можливо ІПН, потім може передзвонити НІБИТО представник банку і сказати що на ваш номер перераховані гроші, і щоб ви продиктували код, який вам прийде в смс..... і все..... грошиків нема...... Будьте обачними, особливо при розміщенні оголошенні на Сландо.
мутка Показати IP 6 Серпня 2014 14:30
а я не понял... ну и что что сказал номер карточки... сняли то как??? ни карточки, ни пин-кода...
Дмитро Показати IP 6 Серпня 2014 16:28
Схема описана в статті явно не діє.
просто коментар Показати IP 6 Серпня 2014 18:14
В тексті пише 'заволоділи грошима',а це означає,що не тільки зняли. Маючи номер карти ПриватБанку і код на звороті - можна здійснити покупку на величезній к-сті сайтів. Ось чому потрібно використовувати при інтернет розрахунках карти Укрсиба. Це саий нормальний банк для інтернета.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus