USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луценко назвав відповідального за смертельну перестрілку силовиків у Княжичах

21 Грудня 2016 16:42
Відповідальність за загибель силовиків під час перестрілки у Княжичах має нести глава Національної поліції Києва Андрій Крищенко. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання комітету Верховної Ради.

Натомість питання звільнення Міністра МВС Арсена Авакова через загибель правоохоронців у Княжичах Броварського району Генпрокурор назвав неадекватним, передає УНН.

Луценко наголосив, що раніше використання спецпризначенців під час операцій погоджувалося із прокурором, а тепер відповідне рішення ухвалює лише начальник столичної поліції, повідомляє ТСН.

"Вся відповідальність за цю сплановану акцію лягає на того, хто її затвердив, цей план. Тобто начальник столичної поліції - пан Крищенко", - наголосив генпрокурор.

“Оцінюючи інформацію, якою ми зараз володіємо, вважаю, що ставити питання про відповідальність міністра внутрішніх справ за це (трагедію у Княжичах- ред.) є неадекватним”, — сказав Ю .Луценко.

Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що сталось у Княжичах Київської області після того, як в ніч з 3 на 4 грудня оперативні працівники влаштували засідку з метою затримання грабіжників, передає Еспресо.TV.



З його слів, наказ на звільнення заручників у Княжичах був наданий без проведення необхідних згідно з посадовими інструкціями підготовчих заходів

"0 1.52 4 грудня на пульт ДСО надійшов сигнал про відсутність зв'язку з об'єктом на вулиці Корнійчука, 22 в селі Княжичі. Тобто спрацювала сигналізація. О 2.08 до місця події прибула група реагування у складі водія, охоронця та молодшого інспектора. Автомобіль не був обладнаний маячком, що потім зіграло визначальну роль у цій трагічній ситуації. Під час обстеження території у сусідньому будинку працівники ДСО виявили двох невідомих осіб. Як пізніше з'ясувалося, це були оперативні уповноважені Національної поліції", - сказав Луценко.

За його словами, затримані оперативники не були впевнені, що їх затримали працівники ДСО. На інструктажі перед влаштуванням засідки їх попередили, що потенційні грабіжники можуть використовувати форму поліції.

"В період між 4.00 та 4.40 затримані оперативники повідомили про своє затримання заступника начальника управління карного розшуку Нацполіції у Києві. Він надав усну вказівку бійцям КОРДу звільнити затриманих працівників поліції. На думку слідства, саме цей наказ на звільнення заручників без проведення необхідних згідно посадових інструкцій підготовчих заходів спричинив подальші події", - додав Луценко.

Нагадаємо, 4 грудня під Києвом загинуло п'ятеро поліцейських внаслідок перестрілки між бійцями КОРДу, копами-розвідниками й співробітниками Державної служби охорони. Керівництво Міністерства внутрішніх справ України призначило службове розслідування щодо інциденту.

Також прокуратура встановлюватиме причини та обставини стрілянини.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТОЙ, ХТО РОЗСТРІЛЯВ ПРАВООХОРОНЦІВ У КНЯЖИЧАХ, ВЖЕ МЕРТВИЙ, - ТРОЯН

За словами нардепа та радника глави МВС Антона Геращенка, родини правоохоронців, які загинули під час перестрілки у селі Княжичі під Києвом, отримають близько 700 тисяч гривень.

Затриманим за підозрою в участі у стрільбі винесли запобіжні заходи. Учасники цієї банди восени вчинили зухвале пограбування у підроблених формах СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 21 Грудня 2016 16:59
додайте у список сАбакова і грузінську команду рехформаторів
Жиган Показати IP 21 Грудня 2016 17:02
Клоуни
Анонім Показати IP 21 Грудня 2016 18:34
Луценко знайшов кого назначити крайнім - Андрій Крищенко для України став символом патріотизму, коли навесні 2014 р. у числі небагатьох офіцерів МВС в Донбасі став за захист конституційного ладу в Україні. Одного достойного офіцера поставили керувати поліцією в Києві, а зараз, користуючись ситуацією, замінять на якогось кучмовського мєнта.
А чому Показати IP 21 Грудня 2016 18:43
Не троянський конь і луцький Фацевич
Анонім Показати IP 21 Грудня 2016 19:23
У підроблениx формаx CБУ...Щьось новенькe.
менти Показати IP 21 Грудня 2016 22:00
В шоці від поліцаїв, із-за тупості загинули люди.
Яник Показати IP 22 Грудня 2016 05:55
Ід*оти .....це ж аваковскі правозахисники йому і відповідати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus