USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У чому звинувачують голову САП Назара Холодницького

30 Березня 2018 16:46
Генеральний прокурор Юрій Луценко закликав Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів звільнити Назара Холодницького з посади заступника Генпрокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це глава ГПУ повідомив у Facebook.

За словами Луценка, в рамках кримінального провадження, яке розслідується загальною групою ГПУ і Національного антикорупційного бюро за здобутими в ході слідства фактами, які належним чином розсекречені, в КДКП з підписами генпрокурора і директора НАБУ сьогодні спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення керівником САП Назаром Холодницьким дисциплінарних проступків.

«У своєму поданні прошу КДКП розглянути питання про зняття Н. Холодницького з посади заступника Генпрокурора - керівника САП», - заявив Луценко.

Згодом директор НАБУ Артем Ситник розповів подробиці справи про так звані «жучки Холодницького», пише DT.UA.

За словами Ситника, під час прослуховування кабінету Холодницького вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб, щодо яких були провадження, а саме прослуховування тривало майже місяць.

«По-перше, мова йде про злив інформації про підготовку обшуків тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися. По-друге, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень», – розповів директор НАБУ.

Ситник уточнив, що йдеться не лише про прокурорів, щодо яких велись провадження, а й про суддів, на яких тиснули для прийняття рішень. «Тиск на суд робився з тією метою, щоб суд не розглядав клопотання детективів НАБУ про проведення обшуку в особи, яка є другом Холодницького», - зазначив очільник НАБУ. За його словами, це лише короткий перелік того, що зафіксовано на цих записах.

Як пише «РБК-Україна», керівник СПА Назар Холодницький заявив, що ще не бачив подання генерального прокурора Юрія Луценка щодо його відсторонення з посади голови САП.

Раніше стало відомо, що главу Спеціалізованої антикорупційної прокурори Назара Холодницького в п'ятницю, 30 березня, викликала на допит Генпрокуратура, однак Холодницький на допит не з'явився. Дещо раніше директор Антикорупційного бюро Артем Ситник зізнався, що НАБУ разом з ГПУ веде справу проти Холодницького. Перед цим повідомлялося, що главу САП можуть затримати і заарештувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus