USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Після звільнення Холодницького наступним буде Ситник, - нардеп

31 Березня 2018 09:50
Після звільнення Назара Холодницького наступним буде саме керівник НАБУ Артем Ситник. Тоді нам можна буде попрощатися з антикорупційними органами.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Борислав Береза.

«Те, що ми бачимо це ніщо інше як боротьба деяких правоохоронних і антикорупційних органів між собою. Замість того, щоб боротися з корупцією вони з’ясовують відносини один з одним, а також з’ясовують, хто з них більший «мужик», – зазначив нардеп.

За його словами, те, що відбувається дискредитує всі антикорупційні органи. Скоро ми побачимо майже знищену довіру до правоохоронних і антикорупційних органів.

«До НАЗК уже немає довіри у суспільства, мабуть зараз буде зруйнована довіра до САП, а потім деяка інформація і дискредитація НАБУ буде завершена. Після цього всього можу сказати, що довіри у суспільства до боротьби з корупцією не буде і це буде знищенням взагалі будь-якої надії на те, що цей потяг колись таки потрапить до станції перемоги», – переконаний Береза.

Також пан Береза вважає, що події, які відбуваються зараз у антикорупційній сфері вб’ють боротьбу з корупцією в Україні. Єдине що може це зупинити це якась реформа антикорупційних органів під керівництвом західних партнерів.

«Я впевнений, що після того, як вдасться звільнити Холодницького наступним буде саме керівник НАБУ. І тоді з питанням про те, що у нас є якісь незалежні органи можна буде попрощатися. Зараз дуже швидко оберуть незалежного аудитора НАБУ. Після цього можна заздалегідь казати про те, що знайдуться якісь непорозуміння, якісь порушення, які приведуть до того, що буде відсторонений Ситник», – вважає гість програми.

Нагадаємо, Генпрокурор Юрій Луценко ініціював звільнення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. ГПУ і НАБУ направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) дисциплінарні скарги про вчинення ним дисциплінарних проступків. Документ підписали генпрокурор Юрій Луценко та директор НАБУ Артем Ситник, стверджують в ГПУ.

Речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко пояснив, що таке рішення було ухвалене в рамках кримінального провадження, яке розслідується НАБУ спільно з ГПУ, за здобутими в перебігу слідства фактами. Луценко називає ці факти «належно розсекреченими». Артем Ситник в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявив, що ризик збереження Холодницького на посаді «перевищує всі інші». Артем Ситник звинувачує Назара Холодницького, зокрема, у «зливі інформації».

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький відкидає звинувачення Генеральної прокуратури України. Він заявив, що не тримається за свою посаду, але планує довести свою правоту.

Як повідомлялося, в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​"прослушка". "Жучки" нібито були прикріплені до стінки акваріума. Тоді ж з’ясувалося, що справу стосовно Холодницького веде ГПУ із застосуванням обладнання НАБУ.

Холодницький застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 31 Березня 2018 11:05
пеця із бандо-олігархатом не заспокояться, поки не підімнуть всю владу під себе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus