USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Луцьк отримає гроші з ЄС на енергетичну реформу

17 Березня 2014 10:35
Місто Луцьк обране для участі у Проекті USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР). Він співпрацюватиме з нашим містом над підвищенням ефективності використання енергетичних ресурсів через навчання місцевих фахівців та надання їм допомоги у розробці планів дій сталого енергетичного розвитку, - повідомляє "Вісник+К".

Проект МЕР також допоможе у залученні фінансів на реалізацію заходів, визначених у Планах дій сталого енергетичного розвитку.

Загальний бюджет конкурсу становить 13 мільйонів доларів. До участі запрошувалися міста України з населенням від 100 000 до 1 000 000 чоловік.

У конкурсі взяло участь 36 міст України, серед яких було відібрано 15: Вінниця, Дніпропетровськ, Євпаторія, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Краматорськ, Кривий Ріг, Луцьк, Павлоград, Рівне, Суми, Тернопіль, Херсон, Хмельницький, Чернігів.

Крім того, члени комісії вирішили, що Проект МЕР співпрацюватиме також зі Львовом, та Кам’янцем-Подільським – містами, які вже затвердили плани дій сталого енергетичного розвитку згідно Угоди мерів, а також з містом Києвом. З цими містами Проект створить партнерства, в рамках яких міста будуть брати участь у деяких заходах Проекту МЕР, головним чином у тих, що направлені на розповсюдження кращих практик та проведення навчання для місцевих фахівців.

Довідка. Конкурс на співпрацю з Проектом був відкритим та тривав з 15 січня до 14 лютого. В результаті, 38 міст висловили своє бажання співпрацювати с Проектом, надіславши відповідні заявки. Після ретельного процесу відбору, спеціально створена комісія, до якої увійшли представники USAID, Проекту МЕР, Cвітового банку, НЕФКО, ЄБРР, Мінрегіонбуду, Нацкомпослуг та АМУ, обрали 15 муніципалітетів, які будуть співпрацювати з Проектом упродовж наступних 3 років. Важливими факторами, які враховувалися комісією під час аналізу заявок були повнота та якість наданих муніципалітетами відповідей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
громада Показати IP 17 Березня 2014 12:22
А що з грошима(біля 30 млн.долл.) які мали отримати від ЄС на розвиток медецини області? Що там з будівництвом парінатального центру? Що там з автомобілями швидкої для районів області? Що там...а???!!! А вони у війнушки вирішили грати, а не перемовини вести і з економічної кризи виходити! І хто розумною назве цю владу?!
my_gift до громада Показати IP 17 Березня 2014 13:12
Тут хтось екстрено народжувати зібрався??
Знаючий Показати IP 17 Березня 2014 13:37
Нічого, нічого. Евросоюз давай бобосіки. Тут знають як ними розпорядитися і згнають як правильно потрібні паперчики для евроконтролерів писати.Ой знають, знають.
ооо Показати IP 17 Березня 2014 16:52
так от чого БАЙЦИМ відмовився від проекта з зоопарком - не той масштаб, не ті грошики...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus