USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада хоче більше енергетичної незалежності для міста

22 Липня 2014 22:20
Луцькрада хоче перевиконати завдання від Кабміну, яке полягає у зменшенні залежності від газу на 10%. Для цього вже є план.

Про це розповів під час виступу в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь» Луцький міський голова Микола Романюк вчора, 21-го липня.

Очільник Луцька наголосив, що цього опалювального сезону місто увійде забезпеченим новими енергоощадними технологіями.

«Ми зараз працюємо над тим, аби до початку опалювального сезону вжити заходів, які забезпечать економію газу на 10%. Окрім того, мова вже йде про 30% скорочення в бюджетній сфері. Ми над цим працюємо», - сказав під час свого виступу Романюк.

Про те, що Волинь змушена відмовитися від 13 мільйонів кубометрів газу, говорив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт. Як він повідомив - Київ поставив перед областю завдання скоротити споживання газу на 10%.

Нагадаємо, Луцьк отримав міжнародний кредит на енергоощадні заходи в сумі більше 2,7 мільйона гривень. Ці кошти планують спрямувати в управління капітального будівництва на модернізацію трьох луцьких шкіл.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що Луцьк отримає кошти від американського фонду для впровадження енергоощадних технологій в бюджетній сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
НІНА ЛОГІКА Показати IP 22 Липня 2014 22:45
Є можливість економити до 60% газу. І людям витрати на опалення зменшити в двічі, але ж Луцьктепло не дасть, міськрада не дасть, Волиньгаз не дасть. Бо добре наживаються на простих людях жирні кабани. Купують джипи, а жінкам магазини. Здогадались про кого я?
Віктор Показати IP 23 Липня 2014 00:54
Новий план це узаконювання газових колонок. В народа не стоять старі газові колонки, а стоять німецькі польські, так вот процедкра ця геморойна, бо побігати до волиньгазу прийдеться і коштує це все десь 500-800 грн от і рахуем... от і однаразове бабло на період кризи...
Лучанин до Віктор Показати IP 23 Липня 2014 01:59
Абсолютно згідний, може бути частиною економії, як варіант. Якщо колонка стара, а й відповідно небезпечна, яка жере багато газу, то за оформлення платити не потрібно, а якщо прилад надійний, ощадний та безпечний, то за нього деруть 3 шкури. Ну за газ же ми платимо не конкретно Волиньгазу або нафтогазу, а Росії, яка його видобуває. Та нехай той газ буде українсьим - яка різниця, що з того має Волиньгаз? Чому вони дбають про те щоб ми споживали його чим більше? Щось не в'яжеться тут з економією!
економіка до Лучанин Показати IP 23 Липня 2014 10:19
все тут в'яжеться. У вартість газу, який ви споживаєте включено не тільки ціна самого газу, але й ціну послуг за його транспортування до споживача - а це прямий заробіток Волиньгазу. Ось і виходить, що чим більше ви споживаєте газу тим більше даєте заробітку Волиньгазу. Все просто.
Віктор до Лучанин Показати IP 23 Липня 2014 16:14
Я ставлю болер і пішли всі в дупу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus