USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк приймав Чемпіонат України з дзюдо

19 Березня 2015 18:18
У Луцьку завершився Чемпіонат України (U18) серед кадетів. На татамі спорткомплексу обласної ДЮСШ вийшли 373 молодих дзюдоїсти 1998-2000 років народження з 24 регіонів України.

У загальнокомандному заліку впевнену перемогу здобули спортсмени міста Києва, що завоювали 18 нагород різного ґатунку. Другою стала команда Дніпропетровської області. Замкнули призову трійку запорізькі спортсмени.

На п'єдестал пошани змагань піднімалися дзюдоїсти з 17 областей нашої країни. На домашньому чемпіонаті нагороду виборола лише одна волинянка. Любомильчанка Анна Кухарук у ваговій категорії 63 кілограми завоювала бронзову нагороду.

«Звичайно, нагороді я рада, але не своїм виступом. Якби я не зробили низку тяжких помилок, то могла бути й у фіналі, - розповідає Анна. – А сам чемпіонат мені дуже сподобався. Луцьк не вперше приймає такого рівня змагання, та цього разу їх дуже гарно провели. За такої спортивно-святкової атмосфери всі учасники старалися викластися на повну, щоб представляти Україну в Європі».

У найлегшій ваговій категорії 50 кілограмів у чоловіків волиняни Антон Галюк та Вадим Чернов посіли п’яті місця. Серед 36 учасників категорії 73 кілограми Дмитро Оніщук теж став п’ятим. Крім третього місця Кухарук, у активі волинських спортсменок є ще п’ять сьомих місць: Олександра Гуж (40 кг), Вікторія Юрченко (40 кг), Вікторія Михальчук (44 кг), Христина Янчук (52 кг) та Інна Богомаз (63 кг).

«У статусі господарів чемпіонату ми виставили майже три десятки спортсменів. Та, на жаль, маємо лише одну нагороду. Після чемпіонату тренери на місцях будуть аналізувати виступи своїх учнів та учениць, - коментує віце-президент Федерації дзюдо Волині Олександр Грицуняк. – Наголошу й на популярності дзюдо в області. Я судив ще чемпіонати СРСР, і тоді сітка секцій дзюдо на Волині не була така розгалужена, як зараз, а саме єдиноборство не користувалося такою популярністю серед молоді».

Луцький Чемпіонат України серед кадетів став основним етапом відбору до Чемпіонату Європи U18 (Болгарія, 3-5 липня), Європейського юнацького олімпійського фестивалю (Грузія, 28-31 липня) та Чемпіонату світу U18 (Боснія і Герцеговина, 5-9 серпня).

«Це дуже важливий старт. Рівень спортсменів дуже високий. Серед кадетів наші спортсмени мають успіх і на міжнародній арені. Ми конкурентоздатні в цьому віці. Це показує, що ми йдемо у правильному напрямку», - розповідає державний тренер України з дзюдо Сергій Гайдай.

Зазначимо, 25-26 квітня у Луцьку відбудеться традиційний всеукраїнський турнір на призи Заслуженого майстра спорту України Руслана Машуренка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus