USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк ‒ серед лідерів з прилаштування тварин у родини

20 Березня 2018 07:40
Комунальне підприємство «Ласка» спільно з волонтерами торік змогло прилаштувати у родини 1224 тварин-безхатьків. Згідно з дослідженнями ЄС, така кількість тварин на вулицях міста призвела б до сотень укусів.

Досягати такого високого результату, розповідає директор КП «Ласка» Дана Новарчук, вдається завдяки свідомим та чуйним лучанам.

«Ласка» бере приклад з європейських країн, де комунальні підприємства відловлюють та передають тварин на прилаштування волонтерам та громадським організаціям, у притулки. На жаль, поки у Луцьку немає притулків створених громадськими організаціями, тому комунальне підприємство виконує їхню функцію. Завдання комунального підприємства не довічно утримувати тварин, хоча бувають і такі випадки, а знайти для них дім. Навіть найдорожчий вольєр для тварин не замінить люблячу родину.

ЧИТАТИ ЩЕ: «СОБАКИ-ТЕРАПЕВТИ» У ЛУЦЬКУ ЛІКУВАТИМУТЬ ДІТЕЙ

Луцьк є містом в Україні, де показник прилаштування тварин у родини один з найвищих. Торік на підприємство поступило 1194 тварин, співпрацюючи з волонтерами, нам вдалося прилаштувати 1224 тварин. За формулою європейських організацій 25 відсотків із них спричинили б укуси, а отже «Ласка» запобігла 300 небезпечних випадків», - розповідає Дана Новарчук.

Та додає, що загалом торік було зафіксовано 156 укусів безпритульними тваринами й 198 домашніми.

«Ласка» співпрацює з правоохоронними органами, працівниками ДСНС та лікарями. У разі необхідності вони звертаються у підприємство за допомогою, щоб спільно рятувати життя людей. В загальному команда «Ласки» щороку рятує від 10 до 30 людей, життя яких опинилося в небезпеці або загрозі», - наголошує Дана Новарчук.

Нагадаємо, нещодавно лучани виконали чергову умову участі у грантовому проекті щодо побудови стерилізаційного центру – підтвердили високий рівень кваліфікації. Зараз відбувається підготовка до наступного етапу – будівництва, яке має розпочатися цього року.

Підготував журналіст Вадим Панафідін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus