USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зникнення тварин та маніпуляції з коштами на КП «Ласка» розслідують

12 Травня 2017 15:58
Громадські активісти та волонтери б’ють на сполох, мовляв, тварини на КП «Ласка» зникають безслідно, окрім цього, коли їх віддають в добрі руку, то не завжди документально фіксують це. Також волонтери заявляють, що керівник підприємства Дана Новарчук не обліковує усі благодійні кошти, а частину переводить у громадську організацію «Волинське товариство захисту тварин», яку очолює.

Про це йшлося під час круглого столу присвяченого роботі КП «Ласка» в Луцькій міській раді 12-го травня.

Тварин не обліковують належно

Віце-президент ВСГО «Асоціація зоозахисних організацій України» Марина Суркова розповіла, що на комунальному підприємстві не ведуть належно облік тварин, і вони безслідно зникають.

«Нам незрозуміло, де діваються тварини. Для прикладу, ми приходили на КП «Ласка» 24 квітня, там ми бачили одних тварин, а вчора знову прийшли - і їх не побачили в притулку. Більше того, відомо, що луцькі комунальники відловлювали тварин в інших містах, однак тих тварин не повернули після стерилізації. Для прикладу, в Червонограді мені сказали, що повернули, але не тих собак, а в Трускавець взагалі не повертали. То ж де діваються тварини?», - запитала в керівника «Ласки» громадська активістка.
ЧИТАТИ ЩЕ: АСОЦІАЦІЯ ЗООЗАХИСНИКІВ ВИКЛЮЧИТЬ ЗІ СПІЛКИ ДИРЕКТОРА «ЛАСКИ»

На це Дана Новарчук відповіла, що тварини роздані волонтерам чи переведені в інші вольєри.

«У нас в договорі прописано, що тварин, яких прилаштовуємо в сім’ю – не повертаємо», - пояснила Новарчук.
Втім, під час дискусії вияснили, що тварин і дійсно не завжди облікують.

«Я прийшла забрати тварину, й мені акту прийому-передачі ніхто не дав, я не представлялася волонтером, а прийшла просто, як лучанка. Й прикро те, що такі випадки непоодинокі», - наголосила жінка.

Щодо цього випадку, то Дана Новарчук підтвердила інформацію.

Інша учасниця круглого столу зауважила, що взяла в притулку двох собак, але потім догледіла, що в акті їй вписали лише одну.

Із притулку тварин віддають хворих

Більше того, інша учасниця круглого столу, пані Шевчук, розповіла, що коли взяла пса в притулку, то він був хворий та заразив інших домашніх улюбленців, через що довелося викласти з кишені на лікування понад 5 тисяч гривень.

Грошові інтереси керівника КП «Ласка»

Зі слів Дани Новарчук, міськрада виділяє кошти на зарплати працівників підприємства та на відлов тварин. Однак, як розповідають лучани, за відлов іноді просять гроші.

«Ще восени особисто в мене був такий випадок: ми подзвонили на до Новарчук, щоб із нашої вулиці забрали великого пса, який прибився. А Дана відповіла, що немає грошей на бензин, і група зможе приїхати, лише коли їм заплатять. Але ми не хотіли їй гроші давати й попросили знайомих відвезти собаку. Можна здогадатися тільки, скільки грошей кладуть собі в кишеню: списують на поїздку за бензин і беруть з людей», - розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини активістка пані Оксана.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛИСТІВКИ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА - «ДИРЕКТОР «ПРИТУЛКУ» ВБИВАЄ ТВАРИН»

Більше того, учасники круглого столу розповіли, що коли люди пропонували свою допомогу «Ласці», то Дана спрямовувала їх надсилати гроші на громадську організацію «Волинське товариство захисту тварин», яку й очолює.

Із цього приводу заступники Луцького міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що проведе службове розслідування й за тиждень поінформує про результати.

Посадовець також наголосив, якщо факти озвучені підтвердяться, то керівнику КП «Ласка» можуть оголосити недовіру та розірвати з нею контракт.

Окрім цього, Дані Новарчук рекомендували взяти своїм заступником одного із волонтерів, аби навести лад й вгамувати конфлікт із громадськими активістами. Запропонували на заступника волонтерку Любов Примакову.

Нагадаємо, неодноразово зоозахисники та волонтери виступали проти нинішнього директора КП «Ласка» Дани Новарчук, мотивуючи це тим, що нинішнє керівництво не забезпечує належного утримання тварин у притулку. Тому громадські активісти вимагали провести перевірку на підприємстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus