USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку за кошти Європейського інвестиційного банку модернізують очисні споруди

24 Липня 2019 13:06
Луцьк – серед перших міст України, де за кошти Європейського інвестиційного банку модернізують очисні споруди. Майже 12 млн євроінвестицій, (близько 400 млн грн) буде спрямовано на передбачені екологічні заходи, серед яких – вкрай необхідна місту модернізація очисних споруд.

Луцьк і Рівне – перші міста в Україні серед 22 міст-претендентів, які залучили технічну підтримку з боку Європейського інвестиційного банку, повідомляють у Луцькій міській раді.

У лютому 2019 року КП «Луцькводоканал» вийшов на завершальну стадію залучення інвестицій на модернізацію своїх обєктів, з яких найбільше коштів буде спрямовано на очисні споруди в Липлянах.

24 червня у Києві відбулася основна зустріч ряду міністерств України, Європейського банку та КП «Луцькводоканал». Під час зустрічі одразу запросили до Луцька технічних експертів для початку практичної роботи.
27 червня у Луцьку відбулась зустріч з технічними експертами, які є провідними фахівцями з країн Європейського союзу – Німеччини, Австрії, Португалії, Литви. Участь у зустрічі взяли перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, експерти, які представляють французьку компанію SAFEGE, і надаватимуть технічний супровід та здійснюватимуть низку підготовчих заходів.

Процес підготовки, виготовлення технічної документації та всіх запланованих заходів не перевищуватиме 10 місяців, далі почнеться активна фаза реалізації проекту. Його головна мета – захист довкілля завдяки модернізації очисних споруд. Також модернізація оптимізує потужність очисних, забезпечить якісний та сучасний рівень очищення стічних вод. Проект покликаний захистити навколишнє середовище, що є важливим кроком для збереження екології Волині.

В рамках проекту також передбачається реконструкція частини центрального водогону Луцька, запровадження низки енергозберігальних технологій.
«Тривалим був процес підготовки до підписання договору про надання технічної підтрики, – розповів керівник підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк. – Необхідно було дотриматися усіх кроків, передбачених процедурою залучення коштів ЄІБ, а це – досить кропітка і скрупульозна процедура. А перша зустріч із технічними консультантами – вагомий крок на шляху до реалізації проекту».

«Робота над проектом розпочалася в 2016 році і дуже приємно, що Луцьк знову в лідерах по залученню європейських інвестицій, – зауважив Григорій Недопад. – Всім відомо, що ситуація на очисних уже багато років потребувала вирішення і єдиним варіантом для реконструкції очисних було саме залучення інвестицій, адже передбачена сума непосильна як для міського, так і для державного бюджету. Тому запланований проект – дійсно велике досягнення для нашого міста. Це означає, що Луцьк користується довірою серед європейських партнерів, а наші фахівці працюють із дотриманням міжнародних стандартів».
За словами заступника директора з маркетингу та управління інвестиційною діяльністю КП «Луцькводоканал» Анатолія Марчука, представники Європейського інвестиційного банку та компанії SAFEGE ознайомилися з діяльністю Луцького підприємства, обговорили план дій, узгодили технічні моменти і уже працюють над першочерговими заходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Банан Показати IP 24 Липня 2019 16:47
А я думав за кошти стягнутих штрафів за екологічну катастрофу.
Споживач Показати IP 24 Липня 2019 19:40
Заберіть вже цю еводу,і напишіть нормальною,українською мовою,ід.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus