USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Які інвестиційні проєкти реалізують у Луцьку наступного року

24 Грудня 2021 09:14
Наступного року в Луцькій міській територіальній громаді реалізують низку інвестиційних проєктів. Кошти планують отримати, зокрема, від Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Фонду E5P, Фонду чистих технологій та Північної екологічної фінансової корпорації.

Програму економічного та соціального розвитку Луцької міської територіальної громади на 2022 рік розглянули під час пленарного засідання 24-ї сесії Луцької міської ради.

У 2022 році Луцька ТГ братиме участь у таких проєктах: «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області» (в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України І»), «Оновлення тролейбусного парку міста Луцька» (в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ»), Проєкт реконструкції системи централізованого теплопостачання в Луцьку, «Модернізація системи водопостачання та водовідведення Луцька» (в рамках «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»), «Підвищення енергоефективності та надійності системи водопостачання та водовідведення міста Луцька».

Кредиторами та партнерами цих програм виступають Європейський інвестиційний банк, Міністерство інфраструктури України, Міністерство фінансів України, Європейський банк реконструкції та розвитку, Фонд E5P, Фонд чистих технологій, Міністерство розвитку громад та територій України, а також Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО).

У рамках перерахованих проєктів очікуються:

- придбання 17 одиниць нових низькопідлогових, односекційних тролейбусів довжиною 12 метрів,

- розбудова та модернізація контактної мережі, що включає будівництво нового відрізку на вулицях Окружній та Станіславського, встановлення додаткового обладнання,

- придбання 30 одиниць нових низькопідлогових односекційних тролейбусів довжиною 12 метрів, зокрема 24 одиниць без автономного ходу та шести одиниць з автономним ходом близько 20 кілометрів,

- завершення встановлення індивідуальних теплових пунктів в житлових будинках,

- модернізація котелень – заміна пальників у 18 водогрійних котлах,

- заміна великих насосів, модернізація центральних теплових пунктів,

- впровадження системи моніторингу та диспетчеризації SCADA,

- реконструкція водогонів Гнідавського та Дубнівського водозаборів,

- реконструкція каналізаційних очисних споруд Луцька з добудовою блоку біоенергетичної переробки та утилізації відходів, очищення стічних вод,

- заміна технологічного обладнання на 43 підвищувальних станціях, розташованих у Луцьку,

- заміна насосного обладнання, запірної арматури, диспетчеризація, організація обліку води та електричної енергії, організація комерційного обліку водопостачання в багатоквартирних житлових будинках,

- технічне переоснащення каналізаційних насосних станцій.

Нагадаємо, Луцький міський голова Ігор Поліщук підписав з Європейським інвестиційним банком грантову угоду на 155 тисяч євро для Луцька в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України». Отримані грантові кошти буде спрямовано на будівництво нового відрізку тролейбусної лінії довжиною понад два кілометри з встановленням 50 залізобетонних опор та облаштуванням трьох тролейбусних зупинок.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus