USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк звернеться до ВР щодо відміни часу перебування за кордоном

30 Травня 2018 17:24
Після перерви та розгляду усіх земельних питань депутати повернулися до розгляду питання щодо звернення до Верховної Ради про виключення необхідності при перетині кордону перебувати за межами України більше 24 годин.

Про це йшлося під час пленарного засідання 42-ї сесії Луцької міської ради 30 травня.

Мова – про підтримку законопроекту про внесення відповідних змін до Податкового кодексу України. Так, зараз не оподатковуються податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі, вартість і вага яких не перевищує 500 євро та 50 кг, через державний кордон України особою, яка була відсутня понад 24 години та яка в'їжджає не частіше одного разу впродовж 72 годин.

«Положення, за яким на фізичну особу покладається необхідність перебування за межами України понад 24 годин негативно впливає на свободи і інтереси громадян, які не мають відношення до незаконних операцій з імпортом. У багатьох випадках понад 24-годинне перебування за межами країни, особливо для мешканців західних областей України, є невиправданим», – наголошено в тексті звернення.

Тож було запропоновано виключити з Податкового кодексу України положення щодо обов’язкового перебування за кордоном понад 24 годин.

Депутати під час повторного голосування підтримали цей проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Контрабанда стоп Показати IP 30 Травня 2018 21:07
А вони цікавились думкою лучан? Тільки черги зменшились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus