USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк потребує двох нових дитсадків

30 Грудня 2008 15:07
Дошкільні навчальні заклади Луцька переповнені. Власне, вже зараз потрібно хоча б два нових дитсадка. Про це йшлося 30 грудня під час колегії в управлінні освіти і науки ОДА, – інформує репортер «Волинських Новин».
У шкільних навчальних установах Луцька за останні роки склалася проблема із одноманітністю профілів навчання, - розповіла головний спеціаліст управління освіти та науки ОДА Тетяна Соломіна.
За кілька років у жодній луцькій школі не введено поглибленого вивчення фізики та хімії. Лише в ЗОШ №15 цьогоріч почали поглиблено вивчати географію.
Залишається низьким рівень охоплення навчання учнів за спортивним профілем. Так, станом на 1 грудня, лише у двох класах ЗОШ №17 та в школі-інтернаті організовано навчання за спортивним профілем, яким охоплено 30 учнів. Для порівняння: у Володимирі цей показник становить 18 класів, у Нововолинську – 12 класів, - зауважила пані Соломіна.
До того ж, в окремих школах Луцька не організована робота спортивних клубів, не відповідають вимогам методичні рекомендації щодо ведення поурочного планування, не завжди проводяться інструктажі з техніки безпеки, неналежно оформлюється документація щодо проведення спортивно-масових заходів.
Також практично не проводиться моніторинг фізичного здоров’я учнів, який би дозволив диференціювати навантаження на уроках фізкультури, формування оздоровчих груп.   «Співпраця медичної служби та медичних працівників, які працюють у школах, є недостатньою. Провівши медичні огляди раз у рік, медпрацівники покладають на школу відстеження стану здоров’я учнів», - сказала спеціаліст.
Щодо дошкільних закладів, то на сьогодні майже стовідсотково вичерпані можливості дошкільних закладів у наданні додаткових місць, - розповіла Тетяна Соломіна. Кількість дітей зростає, - зауважила фахівець. Дошкільні ж заклади наразі перенаповнені, - додала вона. Власне, вже зараз потрібно хоча б два нових дитсадка, - констатувала пані Соломіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus