USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Усі вважають, що будь-хто може давати оцінку працівнику поліції», - Муковоз

24 Лютого 2016 18:03
Очільник луцької поліції Ігор Муковоз висловив своє здивування щодо участі громадських активістів у атестації працівників поліції. Мовляв, «усі вважають, що будь-хто може давати оцінку співробітнику поліції».

Про це йшлося під час четвертої сесії Луцької міськради 24 лютого.

Під час оголошення інформації начальника Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області про стан боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку у Луцьку за 2015 рік Ігор Муковоз зауважив - що гірше починають жити люди, то більше вчиняють майнових злочинів. Так, негативну тенденцію на території міста має кількість пограбувань. Водночас, розкриття злочинів у 2015 році поліпшилося на 4,5% порівняно з 2014 роком.

Депутат Микола Федік запитав, чи варто у майбутньому чекати підвищення рівня злочинності у зв’язку з тим, що бракуватиме кваліфікованих кадрів оперативників після проведення атестації.

Зі слів Ігоря Муковоза, наразі кількість працівників міського відділу скоротилася на 140 співробітників. Попри це, ситуація під контролем, хоча тенденції є небезпечними. Він наголосив, що на час проведення атестації ніхто з посадових осіб відділу національної поліції не усунутий від виконання обов’язків. З його слів, він досі не поінформований про рішення атестаційної комісії щодо себе. Також він висловив здивування щодо участі громадських активістів у атестації працівників поліції. Мовляв, «усі вважають, що будь-хто може давати оцінку співробітнику поліції».

Депутат Петро Бойко зауважив, що під час виборчої кампанії була порушена кримінальна справа щодо підкупу виборців, коли на допит викликали велику кількість голів ОСББ. Депутат зазначив, що люди були шоковані таким ставленням та розуміли, що це є політичним замовленням. Він запитав Ігоря Муковоза, чи не збирається той просити вибачення за те, що міліція була тоді втягнута в політичну аферу.

Ігор Муковоз просив депутата офіційно звернутися щодо цього питання, адже йому потрібно спочатку ознайомитися з матеріалами провадження по цій справі.

Своєю чергою, депутат Ігор Поліщук зауважив, що справу відкрили за ініціативою Сергія Григоренка, тож саме заступнику міського голови варто просити пробачення у голів ОСББ.

Депутат Павло Данильчук звертався з питанням щодо побиття активістів Самооборони Майдану, поцікавившись, чи встановили особи причетних до побиття. Ігор Муковоз відповів, що часто дописи в соцмережах про подібні випадки перешкоджають діяльності поліції. Він запевнив, що є особи, яких підозрюють у скоєнні злочинів.

Депутат Євгеній Ткачук запропонував висловити подяку Ігорю Муковозу та колективу відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області за виконання обов’язків. Дехто з депутатів звертав увагу на те, що немає потреби у такому доповненні рішення.

Втім, у підсумку, депутати вирішили взяти до відома звіт Ігоря Муковоза та висловити йому подяку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
житель пр Волі Показати IP 24 Лютого 2016 18:18
а я хочу" подякувати" за валютчиків під моїми вікнами - може очільник якось спроможеться навести лад або хоч розказати, шо то за сила така у місті ,що ні АТО їм не світить не покарання -бо чесно то вже просто ганьба
дідо до житель пр Волі Показати IP 24 Лютого 2016 18:29
а квітковий свинюшник , тобі не заважає? Не подобаються міняйли- йди в банк обмінюй.
Коля до житель пр Волі Показати IP 24 Лютого 2016 21:29
Чим тобі вони мішать? ! Заробляють гроші.
Лучанин до Коля Показати IP 25 Лютого 2016 01:38
В цивілізованих країнах валютою з рук не торгують.
СМІХ до житель пр Волі Показати IP 25 Лютого 2016 08:27
Дякуівати за НАРКОТУ РІСТ ЗЛОЧИНОСТІ ВІДСУТНІСТЬ РОЗКРИТТЯ ЗЛОЧИНІВ ВАЛЮТЧИКІВ РІШАННЯ ТА ХАБАРНИЦТВО!!!?????То депутатам подобається як працює міськвідділ!!?????А Де позиція НАРОДНОГО КОНТРОЛЮ ДЕ СВОБОДа та ЛЮшківці (які кричала про репресії)опозиційні Самопоміч та Батьківщина,"які весь час з народом"......Чи заради шкурних інтересів всім наплювати на розгул злочиності в місті!!!??????Чи відкривши 4 роздутих справи з хуліганством це вся боротьба зі злоинцями..А хто має ловити крадіїв які скоро вже під цумом будуть в людей сумки красти...!!????І ще вся ця "ОПОЗИЦІЯ" буде кричати про ПОГАНУ ВЛАДУ, підпримуючи копупціонера МУКОВОЗА!!????Точно як з КАДміном всім не пообається його робоа але він добре працює....
Громадянин Показати IP 24 Лютого 2016 18:56
"Подякувати ". дійсно є за що: за дозвільну систему,за мрео і тп і тд.Одним словом керівники міняються а бардак і корупція процвітають!!!!
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 19:03
а як там на рахунок колишніх підлеглих,які торгували наркотою під носом у муковоза, а можливо з його благословення, зазвичай після такого випадку керівник отримує по заслузі, але в жодному випадку не йде на підвищення. Взагалі це ганьба,що після Майдану маємо керівників міліцейських справжніх рішал-кришал
Степан Бандера Показати IP 24 Лютого 2016 19:14
Якщо лучани не можуть давати оцінку менту, то давайте хай дають їм оцінку злочинці (вбивці, грабіжники, контрабандисти, валютчики). Злочинців треба брати в комісії, тоді виберуть добрих ментів, які будуть правильно дивитися за порядком
до дідо Показати IP 24 Лютого 2016 19:16
якщо міняйли - то твоя родина ,або це є ти сам то забирай їх до себе під будинок ,а ще краще у свою квартиру - чому на цей плювок має дивитися все місто?Дістало!
цитата з волиньпост Показати IP 24 Лютого 2016 19:34
мені бракує слів, коли проходжу центром «європейського» Луцька. Щоденно прямуючи на роботу повз ЦУМ, мене перестрівають групки небритих мужланів зі словами «долари-євро». Їх вже добре знає в обличчя кожен корінний лучанин. Вони порушують закон і їх немає кому зупинити. Повз них проходить розрекламована і розпіарена поліція, чиновники і народні обранці. Проте нікому не вистачає сили волі прибрати їх з вулиці.
13 до цитата з волиньпост Показати IP 25 Лютого 2016 17:55
бідний-нещасний, а в ліфті тебе не запитували рішали?!
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2016 20:52
Я зрозумів,що все погане зробив начальник поліції особисто. Шпига , Лапін святі. А патрульна поліція без права на критику, можливо хай вийдуть з машин і розгонять валютчиків разом з активістами!!!
Анонім до Лучанин Показати IP 25 Лютого 2016 12:14
Дійсно.Правду кажете.Нехай тепер активісти, ,,Самооборона,,Волині разом з новою патрульною поліцією розжене міняйл.Хай докажуть на ділі свою доречність існування.Що слабо?Вони ж не озброєні.Чого боятися?І закон є.Керуйтеся законом і очистіть вулицю від них.Що мішає?
Григорій Показати IP 24 Лютого 2016 21:39
Хто по вашому повинен оцінювати роботу міліції - самі менти? Чи можливо ті люди, які платять податки на їх утримання, тобто громада міста . Хто платить , той і замовляє музику ...так..А хто ж ще? Якраз і фермери, токарі, вчителі , тобто рядові громадяни і повинні оцінювати роботу тих, кого вони утримують за свої податки.
небайдужа до Григорій Показати IP 24 Лютого 2016 22:12
Все воно що Ви пишете здається і правильно - АЛЕ будь кого повинні оцінювати профессіонали певної сфери. А в результаті злочинність росте в зв'язку з тим , що самі злочинці добре знають про відсутність професіоналів у лавах поліції - будемо чесні в більшості це абсолютно далекі від тієї роботи люди.Думаю ніхто не ляже під ніж до хірурга , який щойно закінчив інститут (хай і з червоним дипломом) - кожен буде шукати досвідченного лікаря. Так от поліція це теж саме, А то складається враження як при Радянському союзі - доярка може керувати державою - а ми до цього йдемо впевнено та широкими кроками.
Григорій до небайдужа Показати IP 24 Лютого 2016 23:01
Тобто я найняв сторожа, плачу немалі гроші. Дивлюсь потихеньку пропадає майно (цуплять зерно з току, будматеріали і т.п.) а тут небайдужі кажуть що я однобоко оцінюю його роботу, він же професіонал а ти ні. І стаж у нього чималий (очевидно злодійський). Абсолютно некоректно порівнюють з досвідченим хірургом. ( Це як в СРСР партагітатори любили порівнювати кількість телевізорів, пральних машин і т.п з1913 роком). Про який професіоналізм можна говорити, коли рейтинг міліції дорівнював нулю. «Замість того, щоб служити громадянам у запобіганні злочинів, українська міліція використовує силу для досягнення своїх власних матеріальних інтересів, регулярно використовуючи тортури, щоб примушувати зізнанаватися. Міліція - лише одна з частин складного механізму в рамках Міністерства внутрішніх справ – головного урядового департаменту, відповідального за внутрішню безпеку, яка працює для вимагання хабарів від населення», - пише Foreign Policy.
Григорій до небайдужа Показати IP 24 Лютого 2016 23:04
міліція в Україні є найбільш криміналізованою частиною суспільства. Злочини, вчинені тими, хто за службовим обов'язком зобов'язаний захищати Закон, не йдуть ні в які порівняння з злочинами тих, кого прийнято називати кримінальними елементами. Найнижчий рівень моралі. Найгірші практики негативного кадрового відбору. Повна залежність від начальства. Повна незалежність від думки звичайних людей. Боротьба з так званим розгулом злочинності служить зручним прикриттям для справжніх злочинців у міліцейських мундирах, чиє місце на лаві підсудних Міліція та інші правоохоронні органи давно стали небезпечними для законослухняних громадян! Прикладів я думаю наводити не потрібно. Реформа назріла ще 20 років тому....
небайдужа до Григорій Показати IP 25 Лютого 2016 08:22
Я так розумію Ви з тієї комісії , що пробує атестувати працівників поліції. Так корупція справді була в лавах міліції - але де у нас її не було ( та й досі немає?). Можна проаналізувати величезну кількість бувших працівників та переконатись, що вони далеко не корупціонери. Раніше ,щоб працювати в міліції не допускались люди,які робили навіть адміністративні правопорушення - а що зараз пройшов певний конкурс,ти є чиїмось знайомим чи родичем (з теперішніх державних мужів)і все ти поліцейський . Давайте хай пройде час і побачимо рейтинги цієї поліції, та що вони в дійсності можуть. Я думаю які могли бути результати коли б тим міліціонерам дали таку зарплату автомобілі з повними баком бензином. Все покаже час. А так певна групка людей далеких від правоохоронної роботи "дорвалась" до також певної "кормушки" і оцінює людей. Ні не треба думати , що я проти періодичних атестацій в будь-яких органах - правильно це потрібно - та робити цю атестацію повинні виключно професіонали та люди високими моральними якостями. Та до речі щодо ДАЇ ( зрозуміло з поборами) - нові поліцейські принципові - зупинив випившого за кермом - та відразу пояснення про вирішення проблеми всього за п'ять тисяч гривень. Поліцейські їдуть суто в теплій машині - а ввийти та пішки ходити вулицями та підворіттями ( може б шум бійки почули та втрутились відразу) та це - ні .Це певно страшно.
Григорій до небайдужа Показати IP 25 Лютого 2016 11:53
"та робити цю атестацію повинні виключно професіонали та люди високими моральними якостями. " це ви міліціонерів маєте на увазі? Жіночко вам пора обстежитись у лікаря..
небайдужа до Григорій Показати IP 25 Лютого 2016 13:43
Зверніть увагу я Вас до лікаря чи ще десь не направляла тому прошу коректно висловлюватись .Знаєте Ваш монолог нагадує людину яку в школі ображали і тепер вона пробує самостверджуватись за чийсь рахунок.Потрібно бути принциповим.А професіоналів принципових та порядних достатньо. Та до слова де були ці молоді серйозні та що важливо принципові поборники із злочинністю та корупцією коли зарплата в міліції була 2500,00 грн. бензин чомусь не дуже виділяли та й про форму вже і нічого говорити - тоді й треба було йти і боротись та доводити правду в цій рідній країні. До речі це стосується і Вас як принципового правдолюба. До слова я не являюсь прихильником попередніх правоохоронних органів - але це не означає що потрібно підходити по принципу "мітли " - може дуже дорого закінчитись для всіх. На сьогодні сміливі люди йдуть служити в АТО а не в теплу машину , щоб з комфортом їздити по місту.
Григорій до небайдужа Показати IP 26 Лютого 2016 09:16
Якщо видумаєте, що мене з першого класу ображали менти і я тепер самостверджуюсь за їх рахунок, то вам дійсно не завадить перевіритись.
небайдужа до Григорій Показати IP 26 Лютого 2016 13:21
Ви людина хамувата та слабо грамотна. До чого "що мене з першого класу ображали менти" - малось на увазі однолітки,однокласники,оточуючі . І все те ,що Ви писали являється підтверджнням цього - самоствердження боягуза.
Історик до Григорій Показати IP 25 Лютого 2016 01:45
Історія польської поліції в пострадянський час - це постійні метання від однієї моделі до іншої, пише Максим Карасьов. До 1989 року громадська міліція Польської Народної Республіки являла собою воєнізований загін Польської об'єднаної робочої партії. З приходом до влади «Солідарності» вона була перейменована в поліцію й пройшла через люстрацію. Відбулася реформа кадрової системи: в нові органи набирали співробітників з вищою освітою, без досвіду роботи в силових структурах. Оновлення сталося і в системі навчання: з поліцейськими стали працювати психологи. Зарплати були підвищені в 2 рази. В рамках децентралізації в Польщі з'явилися муніципальні відділення поліції. Фінансувалися вони переважно з місцевих адміністрацій, які постійно відчували нестачу коштів. Відділенням доводилося шукати інші фінансові джерела. Як наслідок, на місцях розвинулася жахлива корупція. Прийшовши до влади в 1995 році, польські ліві в якості реваншу усунули місцеву поліцію, інтегрувавши її в національну. Нова децентралізація була проведена в 1999 році, коли на виборах знову перемогла права коаліція. Вперше в польській поліції був створений незалежний відділ внутрішнього контролю. Бюджет національної поліції був повністю розподілений між місцевими, окружними та обласними департаментами. Правда, ненадовго. У 2002 році відбулася часткова рецентралізації. Зараз Польща складає компанію Японії в списку країн з централізованою поліцією.
Історик до Григорій Показати IP 25 Лютого 2016 02:11
Моя думка поліція має доказувати на справах. Як працює поліція залежить від керівника на 99.9%. Натомість ми маємо: на період атестації робота поліції взагалі стала, кому від цього легше?, може громаді Волинської області? Натомість кримінальний світ цього жде!!! Досвід європейських країн потрібно враховувати і не робити помилок. Наприклад в Польщі під час реформи мвд масово звільнили 80% всього особового складу, як результат вони створили огп і ще 10 років панувало беззаконня. На сьогоднішній день до Польщі тягнеться вся транснаціональна злочинність Європейських і пострадянських країн!!! Чому так? Включайте мізки люди!!! Перш за все подумайте кому вигідна така ситуація? Не соромтеся задавати собі питання.
Анонім до Історик Показати IP 25 Лютого 2016 11:31
щось не бачу,що на період атестації зупинилась робота в поліції, можливо начальство трохи затаїлось - стало не так активно кришувати нелегальний бізнес, хоча сумніваюсь з такими покровителями як романюк,почуваються вони досить безпечно, правда можливо настрій у них останнім часом трохи зіпсувався від думки, що хтось інший буде займатися їх "священним ділом"
Григорій до Історик Показати IP 26 Лютого 2016 09:13
"масово звільнили 80% всього особового складу, як результат вони створили огп і ще 10 років панувало беззаконня". - чоловіче, це і було ОЗГ тільки в погонах, прикривалось державою. А коли довелось піти на "власні хліби", без "корочок" довго не протягнули...
Анонім до Григорій Показати IP 25 Лютого 2016 12:21
А хто буде оцінювати роботу вчителя,який в школі нічого не навчає,а тільки заробляє на пенсію?А після обіду у вчителів ,,жнива,,-цілими класами всі на репетиторство і по всіх вступних екзаменах.Це як називається?Вчителі теж за наші податки живуть,а дітей не вчать.Всім тепер обов'язкове репетиторство,з яких вони податки не платять. Або наші діти тупі,що їх неможливо навчити під час учбового року,але це є нонсенс,бо не може такого бути по всій Україні,або наші вчителі не хочуть дітей вчити тільки за свою зарплату,а уе є корупція і злочин-випускати з такими знаннями.
Григорій до Анонім Показати IP 26 Лютого 2016 09:09
Не з.їзджай з теми. Мова про ментів...
Григорій до Анонім Показати IP 26 Лютого 2016 11:08
Не знаю, що то за дітки. Невже учасникам олімпіад потрібні репетитори? . Який вчитель заставить бовдура вчитись? Так було завжди і до появи такого слова, як репетитор. Ну а якщо учень скажем не зовсім до науки, а батьки конче хочуть чадо бачити з дипломом магістра........
Ветеран Показати IP 24 Лютого 2016 21:59
Муковоз випадкова людина, а може ще гірше в правоохоронних органах. Хай йде з них геть.
не пацик до Ветеран Показати IP 25 Лютого 2016 07:21
це всі знали і знають давно-дивно що він ще ніби служить
копач Показати IP 24 Лютого 2016 22:28
хотів би побачити списки прізвищ нових набраних в патрульну службу поліцейських чи бува не пройшли колишні даїшники взяточники які промишляли на дорогах міста бо деяких прошаків тодішніх вдалось добре запамятати
Григорій до копач Показати IP 24 Лютого 2016 23:08
А от небайдужа каже , що ти профан, непрофесіонал, недаішник. Як ти можеш оцінити роботу професіоналів (майстрів машинного доїння)..?!
хабарник до копач Показати IP 25 Лютого 2016 10:06
1. Вадим Оксентюк 2. Віталій Шеремета 3. ...
олена Показати IP 24 Лютого 2016 23:01
Про яких фахівців тут йде мова? Де ви бачили в нашій міліціі фахівців? Весь професіоналізм закінчуєця на тому хто більше покладе в кишеню..... Таких професіоналів треба на передову.... А такого як Муковоз то в першу чергу..... Більшого корупціонера то треба ще пошукати.... ГАНЬБА
Анонім до олена Показати IP 25 Лютого 2016 00:51
от завтра, не дай баг, припече тебе в д*пу (згвалтують, пілюлєй дадуть, обкрадуть і т.п.) побачимо тоді куди ти побіжиш.... А ні в нас же є самоооборона Волині, Автомайнан, і саме головне Данильчук. От на передову, а ти там була? Так от тобі скажу, тебе там чекають... хочаб фельшером...
Анонім до Анонім Показати IP 25 Лютого 2016 11:50
Ну звичайно ж не в насінневу інспецію чи у відділення "Спортлото". Біда в тому, що громадянин якого (згвалтують, пілюлєй дадуть, обкрадуть і т.п.) звернеться до тих, кого утримує за свої податки, якраз для таких випадків - правоохоронців. А там сидять бариги, рішали і "дашок" того ж криміналу. І за певну суму крохмалі і пацалаї зроблять злочинцем того ж "терпілу"
disput Показати IP 25 Лютого 2016 01:07
Ну, народ, дайте ментам волю самих себе оцiнити i атестувати. Вони ж цього хочуть, вони ж про.x.фесiонали , а ми iм всiм мiшаэмо.
Че Показати IP 25 Лютого 2016 09:09
А як же слова з присяги: "Служу народу України"? Якщо ті, кому він, нібито, служить не можуть оцінювати його роботу, то кому тоді він служить насправді і чи служить взагалі?
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2016 09:14
Боже, які ми поважні стали - де ж то пересічний лучанин може оцінити роботу Муковоза і іже з ним?!
Жах!!! Показати IP 25 Лютого 2016 11:08
Ці дурні депутати щей дякують Муковозу і Ко за роботу поліції в місті! Напевно все звихнулось в житті. Розкриття злочинів становить з виступу прокурора 15% а кількість злочинів зросла в рази і за це дякують !?
Крик душі Показати IP 5 Березня 2016 19:06
А чому депутати не запитали у Муковоза про результати роботи міліції у 2015 році щодо боротьби з процвітанням незаконного ігрового бізнесу у місті Луцьку? Невже Луцька поліція не знає, що у місті процвітає незаконний ігровий бізнес? Скільки ще покалічених людських долей потрібно принести в жертву, щоб закрити заклади, де грають на гроші, де руйнується психіка молодих людей? На 33 кварталі ці заклади працюють цілодобово. Це "Державна лотерея" біля магазину Троянда, по вулиці Соборності; біля торгового центру Ранет, що на проспекті Молоді, на Привокзальній площі, і т.д. Вони вже заснували все місто як павутиння, а міліція нічого не робила і вдавала, що нічого не знає. Надіюсь, що нова поліція та її нове керівництво почують крик душі, припинять беззаконня і притягнуть до відповідальності всіх тих, хто заробляє гроші на горі людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus