USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада розробить план заходів з попередження дитячого суїциду

18 Квітня 2017 11:54
З метою запобігання самогубствам та іншим нещасним випадкам, виявлення аутоагресивних проявів підлітків, реалізації комплексної профілактичної роботи з попередження проявів суїцидальної поведінки неповнолітніх Луцька міська рада планує розробити план заходів. Відповідне розпорядження підписав виконувач обов'язків міського голови Ігор Поліщук.

Відтак, управлінню освіти доручили розробити план заходів з профілактики та попередження суїциду серед дітей та підлітків, поширити буклети з безпеки використання інтернет-простору, розроблені Центром практичної психології та соціальної роботи управління освіти Луцької міської ради, серед батьків вихованців дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, посилити роботу із залучення до позаурочної та гурткової роботи учнів «групи ризику», підвищити персональну відповідальність керівників навчальних установ та посилити контроль за відвідуванням учнями навчальних закладів, забезпечити інформування відповідних служб тощо.

Департаменту муніципальної поліції зобов'язали посилити контроль за перебуванням дітей (учнів) у комп’ютерних клубах.

"Службі у справах дітей (Шульган Ф.П.) посилити реагування на подання управління освіти щодо невідвідування учнями навчальних закладів та здійснювати відповідні заходи із залучення неповнолітніх до навчання. Управлінню соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (Галан Л.В.) спланувати та провести спільні заходи з закладами освіти та Центром практичної психології та соціальної роботи управління освіти Луцької міської ради щодо запобігання самогубствам та іншим нещасним випадкам; організувати тематичні лінії телефону довіри; здійснювати соціальний супровід сімей, в яких підлітки схильні до суїциду", - йдеться у тексті розпорядження.

До слова, нагадаємо, жахлива гра, яка не лише руйнує свідомість дітей, а й своїми звірячими правилами спонукає їх до самогубства, шириться у соціальних мережа. Так, гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України, Молдови та Польщі.

Читати ще: Правда про #синійкит. У грі - лучанка

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.

Нещодавно студенти із Придністров'я на противагу смертельній грі запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю "Синьому киту". Розробники проекту – Сергій Іордатий та Павло Доніка – заручились підтримкою правоохоронців та студентської профспілки, і створили спільноту у соцмережі Вконтакте.

Читати ще: «Групи смерті» у соцмережах: поради батькам від волинського психолога
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Glover Показати IP 18 Квітня 2017 12:43
А школи навіщо??? От, хай там пояснюють я себе вести!!!
Лучанин до Glover Показати IP 18 Квітня 2017 17:27
Батькам необхідно звертати увагу на своіх дітей. Все іде із родини.
я Показати IP 18 Квітня 2017 14:37
Вчителі пояснюють, а діти роблять своє. Вчителі сьогодні не є авторитетами для дітей та їх батьків...Всі розумні, щоб когось ще слухати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus