USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Луцька міськрада закликає владу посилити увагу до полонених азовців

1 Вересня 2022 14:46
Депутати Луцької міської ради закликали керівництво країни посилити публічне висвітлення ситуації навколо полонених захисників Маріуполя.

Під час сесії 31 серпня обранці громади підтримали відповідне звернення до Президента, Прем’єр-міністра та голови Верховної Ради.

"Збройна агресія росії проти України триває 8 років та переросла у повномасштабне вторгнення, що стало черговим підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь-якими методами.

Країна-агресор постійно нехтує усіма правилами ведення війни, конвенціями чи угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя у всьому світі. Єдиний метод їхньої дипломатії – це ультиматуми та погрози. Обраний ними шлях – це насилля, вбивства, знущання, грабіж та інші методи агресії проти українського народу.

Читати ще: «Не терорист, а найкращий тато та дідусь»: у Луцьку – акція з приводу теракту в Оленівці. Фото

На жаль, нещодавно ми стали свідками чергового злочину агресора – умисного вбивства полонених у Оленівці. Того дня загинуло понад 50 наших співвітчизників, які мали би бути під захистом Женевської конвенції та гарантій Червоного Хреста, що на ділі ніяк не вплинули на дії російських вбивць.

Верховний представник Європейського Союзу з зовнішніх справ і політики безпеки Жозеп Боррель назвав вбивство українських військовополонених в Оленівці на Донеччині "нелюдськими та варварськими" діями, що прирівнюються до воєнного злочину.

Напередодні російські Telegram-канали поширили відео, на якому двоє чоловіків, ймовірно російських військових, тримають на землі чоловіка у формі, схожій на українську. Один із них катує українського полоненого. Пізніше, 29 липня, у проросійських Telegram-каналах з'явилася друга частина відео, де закатованого чоловіка вбивають пострілом у голову. У вбивстві військовополонених в Оленівці та катуванні, можливо, українського військовослужбовця, ми можемо побачити, наскільки важливо продовжувати роботу над публічним розголосом проблеми повернення українських військовослужбовців з полону.

Станом на сьогодні загарбник утримує сотні військовополонених, серед яких є герої захисту Маріуполя. Нам відомо, що операція з порятунку 2,5 тисяч захисників Маріуполя була єдиним можливим варіантом, щоб зберегти життя нашим Героям. На жаль, будь-якої альтернативи не було і основним завданням стояло збереження їх життя.

З того часу додому вдалося повернути 95 захисників, та в полоні і досі залишаються сотні наших воїнів.

Звертаємося до Вас з приводу:

1) посилити публічне висвітлення ситуації навколо полонених;

2) вчергове звернутися до наших міжнародних партнерів, аби привернути їх увагу до ситуації з нашими полоненими;

3) вкотре нагадати організаціям ООН, Червоного Хреста, державам-партнерам про їх зобов’язання і забезпечити відправку представників цих організацій до місць утримання військовополонених;

4) посилити комунікацію з рідними військових, що перебувають в полоні", – йдеться у тексті звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus