USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міськрада звернеться до Авакова щодо криміногенної ситуації у Луцьку

27 Вересня 2016 10:55
Невдалий процес переатестації працівників поліції, низький рівень зарплати слідчих та надмірне навантаження на них назвали причинами підвищення рівня злочинності та погіршення криміногенної ситуації у Луцьку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 27 вересня.

Депутати розглянули проект звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо рівня злочинності та криміногенної ситуації у Луцьку.

Як зауважив член комісії Ігор Поліщук, під час попередньої сесії міськради депутати заслухали інформацію тимчасового виконувача обов’язків начальника Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області Олега Кічука про криміногенну ситуацію у місті та результати службової діяльності відділу за перше півріччя цього року. Він довів до відома лучан, що рівень злочинності становить 107,7 на 10 тисяч населення, порівняно з 67,2 в аналогічний період минулого року. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли 3037 кримінальних проваджень, що на 41% більше, ніж торік. Більшість становлять злочини середньої тяжкості та тяжкі злочини, зокрема на 43,2% більше, ніж торік зафіксували злочинів проти життя і здоров’я людини. На 75,2% збільшилася кількість злочинів, вчинених проти власності. Так, 81% у Луцьку становив ріст кількості крадіжок, кількість розбійних нападів підвищилася на 150%, грабежів – на 84,1%, шахрайств – на 32,2%. Розкриття кримінальних правопорушень становить 14,1%, у 2015 році цей показник становив 42,2%.

Зі слів авторів звернення, можна зробити висновок, що причинами підвищення рівня злочинності у місті та низького рівня розкриття кримінальних правопорушень серед іншого є невдалий, недостатньо продуманий та незрозумілий процес проведення переатестації працівників поліції, значне та необґрунтоване зменшення штатної чисельності атестованого особового складу, відсутність механізмів поповнення сержантського складу працівників поліції, відсутність мотивації та адекватної оплати праці для слідчих та працівників поліції, які займаються оперативно-розшуковою діяльністю, відсутність можливості проводити заохочення працівників поліції за досягнення, надмірне навантаження на слідчих, що унеможливлює проведення якісного та своєчасного досудового розслідування, відсутність достатнього матеріально-технічного забезпечення для нормальної роботи працівників Луцького ВП.

Окремо відзначили суттєвий недолік роботи патрульної поліції, що полягає у відсутності піших патрулів, які могли б ретельніше здійснювати патрулювання міста.

Міністра проситимуть в найкоротший термін відреагувати на звернення, налагодити діалог з територіальним управлінням та відділами поліції, здійснити ретельний аналіз діяльності, дослідити проблеми та перешкоди, що заважають нормальний роботі та вжити заходів щодо їх усунення з метою налагодження ефективної роботи та недопущення подальшого підвищення рівня злочинності та погіршення криміногенної ситуації.

Члени комісії одностайно рекомендували підтримати проект звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Ага Показати IP 27 Вересня 2016 11:06
Шо депутатіки злякалися шо скоро почнуть і їхні маєтки двох-трьохповерхові грабувати?
АС до Ага Показати IP 27 Вересня 2016 13:20
зараз почнеться справжня революція і не допоможуть їм права додаткові людям втрачати нічого от і стріляють те що поліцаї показали в смі це те що їм вигідно а як хлопця вбили щось мовчать
kexfyrf Показати IP 27 Вересня 2016 11:11
Причина - влада в Луцьку діє спільно з криміналом , а не бореться з ним. Прямо зрослись!
kexfyrf Показати IP 27 Вересня 2016 11:15
ну і де мій коментар
віто Показати IP 27 Вересня 2016 11:18
"Невдалий процес переатестації працівників поліції, низький рівень зарплати слідчих та надмірне навантаження на них назвали причинами підвищення рівня злочинності та погіршення криміногенної ситуації у Луцьку" Із зарплатою слідчих може бути пов*язана кількість нерозкритих злочинів, а не загальна їх кількість! Люди, ми обрали до міськради ід*отів. І, здається, не тільки туди...
Впевнений до віто Показати IP 27 Вересня 2016 11:38
Все взаємопов"язане. Безкараність породжує інші злочини ! Підтримую звернення
123 Показати IP 27 Вересня 2016 11:27
Да да да і аваков разом з фацевичом наведуть вам ПОРЯДОК
123 Показати IP 27 Вересня 2016 11:52
Поверніть професіоналів і проблема зникне.
ввв до 123 Показати IP 27 Вересня 2016 21:02
А ви спочатку запитайте тих професіоналів чи погодяться вони повернутися в цей правовий негілізм ?
Волинянин до 123 Показати IP 27 Вересня 2016 22:54
Так вы говорили Злочинна влада.
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2016 11:56
Ще випустять зеків відповідно до закону д...ри савченко, буде ще криміногенніше!
кореш Показати IP 27 Вересня 2016 12:31
Який міністр,така і поліція.Кращого годі шукати.За два з половиною роки "демократи" зі своїми "реформами" наробили такого,що і за десять років не розхльобатися.
побачимо наслідки... Показати IP 27 Вересня 2016 13:29
думаю після звернення депутатів Кічук піде з органів через службову невідповідність, а все як було так і залишиться.
Напевно до побачимо наслідки... Показати IP 27 Вересня 2016 13:46
Одна людина не побоялася сказати хоч ЧАСТИНУ правди, але і її зверху слухати не захочуть.
До речі до Напевно Показати IP 27 Вересня 2016 14:17
з Днем народження Вас, Олег Борисович !
свідомий Показати IP 27 Вересня 2016 14:20
Все це результат "реформ" навязаних ззовні в тому числі і кишеньковим фондом Ротшильдів з гучною назвою МВФ. Нашу державу яка з набуттям незалежності могла стати сильним гравцем світової геополітики наші закордонні "друзі" планомірно перетворили в залежного жебрака з простягнутою рукою. Першим кроком було позбавлення ядерної зброї що викинуло Україну з когорти сильних держав з якими змушені рахуватись. Потім за навязаним МВФ сценарієм нібито з метою модернізації і переводу на ринковий механізм розвалили один з найпотужніших на той час у світі промисловий комплекс і сільське господарство. Тепер черга дійшла до розвалу державних інституцій що спостерігається останні три роки. Наступним може бути втрата території що буде виражатись у тому що відкриють ринок землі і дрібних власників обклавши непосильним податком фактично змусять продати свої наділи і тоді проект держава-сировинний придаток з дешевою рабсилою буде повністю сформований. На рахунок поліції тим хто пише поверніть професіоналів я не думаю що хтось захоче повернутись назад в те болото тому потрібно вирощувати нових а на це піде в кращому разі 3- 5 років тому ніякі звернення хоч до міністра чи до президента недопоможуть і ситуацію кардинально не змінять. Руйнували під схвальні вигуки натовпу а от кваліфікованих будівельників для побудови нового як виявилось нема. Недарма народна мудрість говорить "ламать не строїть"
Оксана до свідомий Показати IP 27 Вересня 2016 15:59
Що правда, то правда!!! Якби ж усі в Україні були такі розумні як ви, Пане Свідомий, то не було б тут ніякого майдану. Жили б собі тихо і мирно!!!
Мент Показати IP 27 Вересня 2016 14:27
Що не чути голосів атестувальників. Вальчук справу закрили, Рижков не треба розкривати злочинів. Шпига Ти повинен відповісти за атестацію на Волині. Кічук вже захворів йому в черговій частині в управлінні добу через три.Керувати не так просто.Це не в бані паритись.......
До мента Показати IP 27 Вересня 2016 15:10
Піаритись в бані в цьому Шпига професіонал, це перший начальник Умвс який боїться клімчука і ніколайчука інших ... заспокойтесь хлопці депутатами не стали невдячні Лучани Ваш рівень заправка та фото пяничок які сплять?
ввв Показати IP 27 Вересня 2016 21:10
Єдина реформа которою пишалися та ставили в приклад Українські високопосадові ЧИНУШІ виявилася , як того і слід було очікувати, "мильною бульбашкою" , блефом або попросту АФЕРОЮ , котра зруйнувала правоохоронну систему Держави.Нехай ця система була недолугою, але БУЛА , а зараз немеє НІЧОГО.Бульбашка вона і в Африці Бульбашка !!!!!
КТП Показати IP 28 Вересня 2016 09:39
Відповідальність за ситуацію що маємо, необхідно роздіити з активістами. Це саме той випадок як вони стверджують, що краще пять років помилок, ніж пятдесят саботажу. Другий рік помилок пішов в залишку ще три, а ми громадяни готові бути пятирічною помилкою .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus