USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька поліція розслідує справу «віконних шахраїв»

1 Серпня 2017 08:29
Наприкінці 2016 року десятки лучан постраждали від групи підприємців, які виманювали в людей гроші за встановлення нових енергоощадних вікон. Після масових звернень в поліцію – шахраї втекли з Луцька.

Нагадаємо, що салон вікон, дверей та балконів не один місяць функціонував за адресою проспект Волі, 66. Шахраї працювали за схемою: підписували з пенсіонерами договір, брали завдаток, а вікон не ставили.

Вже у квітні-травні горе-бізнесмени покинули Луцьк й знову «засвітилися» з обманом, але вже в Івано-Франківську.

«Вони орудують не в одній області. Чоловік Наталії Яремчук Віталій - родом із Криму, ця пара вже встигла «попрацювати» в Запоріжжі, потім у Хмельницькому й звідти переїхала в Луцьк, а тепер в Івано-Франківськ. Партнерами Яремчуків ще є лучанин Огороднік і «сєпар» Олексій Альохін, який має прописку в «ЛНР». Тому я відмовився з ними співпрацювати, коли мені пропонували», - каже бізнесмен Вадим, з яким шахраї намагалися співпрацювати.

У поліції Івано-Франківська кажуть, що звернення з приводу неправомірних дій вказаних громадян вже зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.

Мешканець Івано-Франківська Вадим додає, що шахраїв можна спіймати, втім, є ймовірність їхньої втечі і звідси.

«Наврядчи вони тут довго протримаються, бо невдоволених та ошуканих стає все більше. Вони працюють за стандартною схемною: «хапнути як побільше, та втекти». Якщо ще ваші волинські поліцейські встигнуть їм тут вручити підозру чи заарештувати їх, то є якийсь шанс зупинити шахраїв. Бо скоро вони вже й звідси втечуть, люди до них ідуть з погрозами й хочуть повернути свої кошти», - каже Вадим.

Тим часом волинські поліцейські, попри масові скарги людей на шахрайські дії, досі не оголосили підозру, кажуть, що відкрито багато справ і вивчення усіх фактів займає час.

«Ваше звернення розглянуте в слідчому відділі Луцького ВП ГУНП у Волинській області. Одночасно повідомляю, що проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12016030010006061 від 30.12.2016 року, внесеного до ЄРДР за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст.190 КК України. У даному кримінальному провадженні на даний час об’єднано 43 звернення громадян із приводу можливих шахрайських дій зі сторони Наталії Яремчук. На даний час у вищевказаному кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування. Враховуючи значний обсяг слідчих та процесуальних дій, повідомлення про підозру будь-кому не здійснювалося», - пояснюють правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus