USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шахраї, які ошукали десятки лучан, «засвітилися» в інших областях

18 Липня 2017 19:00
Десятки лучан постраждали від «віконних шахраїв», які пропонували впроваджувати енергоощадні заходи, брали кошти, а робіт не виконували.

Після чисельних звернень у поліцію та погроз постраждалих шахраї зникли з міста й перестали відповідати на телефонні дзвінки. Втім, їхній слід вдалося знайти, адже, як виявилося, Луцьк – не перше й не останнє місто, де вони ведуть «бізнес».

Нагадаємо, що салон вікон, дверей та балконів не один місяць функціонував за адресою проспект Волі, 66.

Шахраї працювали за схемою: підписували з пенсіонерами договір, брали завдаток, а вікон не ставили. Тоді підприємець пані Наталія Яремчук у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заявляла, що всі спори з клієнтами вирішуватиме суд.

Реагуючи на скарги ошуканих лучан, поліція внесла матеріали справи до ЄРДР від 30.12.2016-го року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство). Однак, за 5 місяців роботи підприємцю так і не вручили підозру у вчиненні злочину, мовляв, ще немає доказів.

Кількість постраждалих від шахраїв продовжувала збільшуватися.

Серед них і лучанин Костянтин. Чоловік розповідає, що шахраї придумали настільки хитру схему, що й в суді з ними важко «тягатися».

«Ми заплатили за вікна 12 тисяч гривень, їх так і не поставили. Вони ще в жовтні у нас взяли гроші. Ось як це відбувалося: приходять люди, беруть завдаток, складають договір, в якому зазначають, що встановлять вікна лише після оплати повної суми. До цього моменту люди зазвичай не дочитували. Далі шахраї кажуть, щоб всю суму не платили, а 920 гривень заплатили монтажникам за їхню роботу в руки. Що виходить - людей переконують не давати повну суму, тоді як договір її вимагає. Далі - вікна ніхто не встановлює. Коли ж люди звертаються в суд, то нічого довести не можуть, бо ж у договорі чітко вказано, що поки не буде повної суми, то не буде й вікон.

Відповідно, йдучи в суд, людина автоматично програє справу. Щодо мене, то я встиг їм ще 30 березня віддати усю суму. Тому я зможу судитися, адже це шахрайство та заволодіння чужим майном. Я говорив зі слідчим, який сказав, що з юридичної сторони важко щось довести, та додав, що таких постраждалих, як я - близько сотні», - каже Костянтин.

Нинішній стан справи щодо шахраїв в поліції не коментують. З власних джерел стало відомо, що деяким постраждалим вдалося виграти судові справи, однак коштів досі не отримали, мовляв, бізнесмени перебувають в розшуку.

Однак горе-бізнесменів у Луцьку вже немає. Відслідкувати їхнє переміщення зміг постраждалий Костянтин, який побачив, що Наталія Яремчук переїхала в Івано-Франківськ.

«Вони покинули Луцьк та переїхали в Івано-Франківськ. Такі припущення роблю, проаналізувавши їхню активність у соцмережах. Зокрема Яремчук писала, що віддасть кота в хороші руки, а далі ми побачили, що на сервісі «BlaBlaCar» вона питала, хто б міг довезти її в Івано-Франківськ із трирічною дитиною», - каже Костянтин.

Зауважимо, що телефонні номери, які вказували шахраї в Луцьку, вже не відповідають.

Надобросовісних підприємців вдалося відслідкувати в Івано-Франківську, де вони продовжують заробляти за старою схемою.

Бізнесмен Вадим розповідає, що на ринку енергоощадних вікон він не один рік. Два місяці тому до нього підійшла Наталія Яремчук, щоб домовитися за співпрацю.

«Я погодився, у них люди замовляли вікна, а я мав встановлювати. Втім, вже через місяць до мене почали приходити люди з претензіями, де їхні вікна. Я їм пояснив, що не брав у них грошей, контракт із ними не підписував, тому до мене жодних питань. Як з'ясувалося, люди вже мали на руках акти виконаних робіт, які під виглядом договору давали підписувати.

Я почав розбиратися, що це за бізнесмени й побачив статтю ІА Волинські Новини про шахраїв. Далі виявилося, що вони орудують не в одній області. Чоловік Наталії Яремчук Віталій - родом із Криму, вони вже встигли «попрацювати» в Запоріжжі, потім у Хмельницькому й звідти переїхали в Луцьк, а тепер в Івано-Франківськ. Партнерами Яремчуків ще є лучанин Огороднік і «сєпар» Олексій Альохін, який має прописку в «ЛНР». Тому я відмовився з ними співпрацювати», - каже майстер вікон Вадим.

Зі слів чоловіка «бізнесмени» мають свій офіс в Івано-Франківську за адресою вулиця Сорохтея, 28 (на території хлібкомбінату).

Тим часом правоохоронці в Івано-Франківську підтвердили, що вищезгадані підприємці вже встигли «попрацювати» з місцевими й аналогічні звернення з приводу неправомірних дій вказаних громадян зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події від 01.06.2017 за № 21331, перевірки проводяться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навіщополіція Показати IP 18 Липня 2017 22:34
Легко знайти в соцмережах, але поліція затримати не може, чи треба судове рішення. Ще попадуться і на "непростих" людей - отримають своє...
Микола Показати IP 18 Липня 2017 23:31
Як можна бути таким довірливим і нести гроші в невідому підвальну шарагу? Є ж нормальні фірми, які працюють на ринку не перший рік і мають хорошу репутацію. Та і просто, розпитати друзів, родичів, знайомих, завжди знайдеться хтось, хто недавно ставив вікна і може порекомендувати надійну фірму. Особливо потрібно бути обережним із "представниками київської компанії, яка виграла тендер на встановлення вікон і Вашому будинку", ця наглота ходить по квартирах і нагло впарює вікна/двері невідомої якості втридорога. Я таких одразу з порога посилаю у відомому напрямку. Але багато хто "ведеться", особливо пенсіонери.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus