USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька школа хоче через творчість допомагати іншим. Соціальний проект

19 Травня 2016 14:20
Луцька школа ініціює соціальний проект, який допоможе залучати дітей до мистецтва, а також спрямовувати їх до волонтерської діяльності. Забезпечивши гуртки та майстерню, які діють при школі, усім необхідним приладдям та матеріалами, відвідувати їх зможуть діти, які не мають фінансової можливості.

Про ідею та переваги проекту у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла Голова правління Фонду розвитку школи №11 Наталія Гунько.

"Проект соціально спрямований. Ми забезпечимо обладнанням і матеріалами майстерню для хлопчиків, яка діє у школі, а також гуртки з ручного ткацтва, волинського традиційного розпису, розпису на склі, гурток з виготовлення рамок (багетів). Часто діти не можуть відвідувати гуртки з фінансових причин. Сьогодні матеріали, наприклад, для однієї роботи - коштують дорого. Не кожна родина може собі це дозволити. Тому першою чергою, проект спрямований на таких учнів.

Окрім того, розповідає Наталія Володимирівна, проект має й інший напрямок. Зокрема, за кошти, виручені на аукціонах з продажу робіт, виготовлених в рамках проекту, буде можливість допомогти іншим школярам закладу підготуватися до навчального року.

"Займаючись у гуртках, діти виготовляють різноманітні вироби. Ми започаткуємо аукціон, де продаватимемо роботи, а на виручені кошти зможемо придбати шкільне приладдя для дітей, які мають фінансові труднощі. Тим часом, роботами, які не продадуться, ми прикрасимо стіни дитячої лікарні", - розповідає Наталія Гунько.

І додає: найголовнішою перевагою проекту є те, що, залучивши дітей до участі в гуртках, вдасться правильно формувати їхні особистості. "Школярі матимуть менше часу для гаджетів, а долучатимуться до волонтерських справ", - наголошує голова правління Фонду розвитку школи.

Підтримати ініціативу "Від дитини до дитини" лучани можуть ТУТ.

Нагадаємо, школа №11 обласного центру у жовтні 2015-го стала першопрохідцем у створенні фонду розвитку свого навчального закладу. Ініціатива Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – проекти за програмою «Сучасна освіта» – почала втілюватися восени минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus