USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Луцька дитяча залізниця відстоюватиме свою честь у Харкові

4 Травня 2009 16:00
Луцькі юні залізничники змагатимуться за першість на V Всеукраїнському зльоті юних залізничників. Про це 4 травня у коментарі «Волинським Новинам» розповіла начальник Луцької дитячої залізниці Лілія Білих.
 
За словами пані Білих, цьогоріч 1 червня, у День захисту дітей, у Харкові відбудеться V Всеукраїнський зліт юних залізничників. У цьому конкурсі участь візьмуть і луцькі гуртківці.
 
Наразі триває посилена підготовка до цього захисту. Деякі учні приходять навіть на додаткові заняття, щоб потім гідно представити Луцьку дитячу залізницю. Адже минулого року у Львові волинська команда посіла лише п’яте місце із восьми.
 
Конкурс юних залізничників, як розповіла начальник залізниці, проходить у два етапи: тестування та практичного застосування знань. Таким чином визначають переможців у номінаціях «Кращий знавець загального курсу залізниць», «Кращий знавець вагонного господарства», «Кращий організатор руху поїздів», «Кращий знавець колійного господарства». Також ті учні, які зайняли призові місця, отримують переваги при вступі до відповідного навчального закладу.
 
Також учні Луцької дитячої залізниці беруть участь у поїздках по обміну досвідом, екологічних фестивалях та інших заходах, що пов’язані із залізницею.
 
Довідково:
 
В Україні налічується вісім дитячих залізниць – у Луцьку, Львові, Рівне, Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, Донецьку.
 
На Волині діє 36 гуртків юних залізничників на базі шкіл та дитячої залізниці. У них навчається більш ніж п’ятсот дітей віком 12-15 років.
 
Навчання триває три роки. Перший рік – загальний курс по залізниці, два наступних – розширене навчання. Із жовтня по квітень тривають теоретичні заняття, а з травня по серпень юні залізничники проходять практику безпосередньо на залізній дорозі в ролі водіїв, вагонників, касирів, реєстраторів та інших працівників з/д.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus