USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцька мерія на один день стала «свахою» за гроші

4 Лютого 2010 14:53
Сьогодні в Луцькій мерії триває одноденний бізнес-форум, мета якого познайомити між собою представників українського та польського бізнесу.
Зі сторони волинян на зустріч прийшли 8 бізнесменів, із Польщі приїхало 15 представників. Організатори кажуть: якщо під час форуму укладуть хоча би один договір – це вже буде великий успіх.
«Ми очікуємо реальних контактів між представниками бізнесу, які призведуть до збільшення інвестицій на Волинь і кількості імпортно-експортних операцій», - зазначив організатор форуму, президент благодійного фонду «Співдружність-Волинь» Олег Баковський.   
Думки самих бізнесменів про ефективність форуму суперечливі. Представник ВАТ «ВГП» Юрій Ульянов побоюється, що форум стане черговою спробою польських бізнесменів заполонити волинський ринок польськими товарами. Волиняни ж зацікавлені не в продукції з-за Бугу, а насамперед в іноземних інвестиціях.
Представник ПП «Західноукраїнська торгова компанія» Андрій Разумовський хоче дізнатися від польських потенційних партнерів про інноваційні технології, новітні розробки. Каже, що знайомства на форумі можуть бути дуже корисними, а вартість участі для підприємства не є фінансово обтяжливою.
Олег Баковський зазначає, що реєстрація учасників тривала до 30 січня. Проте луцькі компанії не зголосилися на зустріч із поляками, посилаючись на високу вартість участі в форумі. Голова комісії з розвитку підприємництва, торгівлі та послуг міськради Юрій Довгун зазначає: учасники не знають, що отримають навзаєм від форуму. Тому неохоче йдуть на контакти.
До слова, участь в форумі коштувала для українських компаній 800 гривень на трьох осіб. Полякам поїздка до Луцька обійшлася від 200 до 450 злотих, – повідомив організатор форуму, консультант фундації «Pro Bono Futuro» Роман Глоговський.
«Польський бізнес, інвестуючи в український, наштовхується на низку юридичних перепон», - зазначає адвокат Андрій Косило з компанії «Косило і партнери» (Львів-Варшава).
За його словами, найбільше поляків стримує наше нестабільне банківське законодавство. Наприклад, нещодавно ухвалений парламентом закон, який забороняє повернення позики. Це пряме втручання держави в договорені відносини між суб’єктами господарювання, чого немає в жодній країні світу. Корупція та недолуге податкове законодавство зменшують інвестиційну привабливість України і Луцька зокрема, - коментує Косило.
Західних сусідів лякає українська політична та економічна нестабільність. Полякам цікаві довгострокові проекти. Але загалом польський бізнес розуміє, що Україна цікава для інвестицій, - каже Роман Глоговський.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
злата Показати IP 5 Лютого 2010 14:19
А навіщо їм контакти з підприємцями Луцька,адже самі керівники міста і є "великими підприємцями" при спрямуванні бюджетних коштів,перевірте,що тендери та конкурси виграють ті структури,які близькі до керівництва міста...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus