USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьке КП «Парки і сквери» поки не ліквідовуватимуть

21 Лютого 2017 13:10
Заступник луцького міського голови Юрій Моклиця не зміг аргументувати депутатам необхідність ліквідації комунального підприємства, відтак, відповідний проект рішення зняли з розгляду чергової сесії міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Юрій Моклиця зазначив, що метою реорганізації є ліквідація збиткового комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька», відсутність якісного та конкурентного ринку послуг у сфері озеленення міста. Створення на його базі комунальної установи «Парки та сквери міста Луцька» виключає комерційну складову в діяльності установи, сконцентрує зусилля на утриманні в належному стані та розвитку конкретно визначених територій природно-заповідного фонду, парків, скверів, інших озеленених територій загального користування.

Зі слів Моклиці, КП нині боргує 827 тисяч гривень, в основному – за податки. Відтак, чиновник пропонує «забрати» комерційний аспект діяльності КП, а створити нове, зі статусом неприбуткового. «Вони можуть надавати платні послуги, але це не буде основною їх діяльністю, як це є зараз», – каже Моклиця.

Депутати зауважили, що це не вирішить ситуації, адже, не залежно від цього, фінансують діяльність підприємства з бюджету міста. Мовляв, зробивши підприємство неприбутковим депутати «зв’яжуть руки» КП.

Директор КП Анатолій Трикош заявив, що для колективу підприємства новина Юрія Моклиці про те, що його хочуть ліквідувати, стала шоком. Мовляв, довгий час в штаті було лише 6 осіб, а саме КП практично не фінансувалося. А причина його збитковості, серед іншого, полягає в тому, що для виплати заробітних плат регулярно поповнювали статутний капітал.
Зі слів Трикоша, чимало коштів витрачали на ремонт техніки, яка залишилась від ліквідованого КП «Зелене господарство міста Луцька».

Також директор КП зауважив, що в 2016 році КП вийшло на чистий прибуток в 1 тисячу гривень, при тому, що 2015 року було 45 тисяч збитку.

У відповідь Юрій Моклиця наполіг на тому, що працівники підприємства незадовільно виконують покладені на них обов’язки.

«Статус неприбуткового треба надати КП, аби воно не займалось бізнесом. Це неприбуткова модель, коли комунальне підприємство займається бізнесом. Хай обслуговують парки і сквери міста, але належним чином», - зазначив Моклиця.

Депутати не погодились з цією тезою зауваживши, що позбавлення права надавати платні послуги не вирішить проблему КП.

Голова комісії Андрій Козюра запропонував детальніше розібратись в цій ситуації під час наступного засідання. Пленарному засіданню члени комісії рекомендували зняти питання з розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А2А Показати IP 21 Лютого 2017 17:20
Хочеш неприбуткове - створи "УСТАНОВУ", закупи інвентар, набери штат, організуй документообіг, передбач фінансування поточних витрат та перспективного розвитку і т.д., а тоді веди мову про ліквідацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus