USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьке ОСББ отримало найбільший в Україні кредит

4 Вересня 2015 18:30
Луцьке ОСББ отримало найбільший в Україні кредит за програмою енергоефективності на 10 років.

Так, 2 вересня з огляду на реалізацію Державної програми енергоефективності для ОСББ та ЖБК, державний Укргазбанк видав найбільший в Україні кредит у розмірі майже 2 мільйони гривень луцькому ОСББ «Явір 2011».

Про це повідомили у прес-службі фінустанови.

Кредитні кошти строком на 10 років надані на здійснення заходів із комплексної термомодернізації і утеплення житлового будинку із 173 квартир.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, наскільки доцільно у Луцьку створювати ОСББ.

«Нещодавно ми значно покращили умови кредитування для ОСББ і ЖБК за програмою енергоефективності – збільшили максимальний термін кредитування з 5 до 10 років і максимальну суму кредиту з 3 до 10 мільйонів гривень. Дане ОСББ вже брало кредит в Укргазбанку на встановлення індивідуального теплового пункту ще до впровадження Державної програми енергоефективності. Тепер вони вирішили ще раз скористатися кредитними коштами, щоб повністю утеплити будинок, а держава відшкодує їм до 40% вартості необхідного обладнання і матеріалів», – підкреслив директор департаменту малого і середнього бізнесу Укргазбанку Євген Мецгер.

Наразі Луцьк є містом, яке має найбільшу кількість ОСББ, що є учасниками Державної програми з енергоефективності. Це пов’язано з тим, що в Луцьку діє місцева програма з енергозбереження, яка передбачає відшкодування для ОСББ частини відсотків за кредитами на енергоефективні заходи у будівлях.

«Я хочу сказати, що це навіть не кредит. Це поворотні кошти. Завдяки тому, що є програма в місті, нам відшкодовуються відсотки. Завдяки тому, що є програма в державі, нам буде відшкодовано 40% на матеріали. Таким чином ми намагаємося зменшити для власників квартир платежі за комунальні послуги. Отримані кошти не будуть додатковим навантаженням для власників квартир – вся оплата буде проводитися з економії», – зазначила голова правління ОСББ «Явір 2011» Юлія Сабатюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мірик Показати IP 5 Вересня 2015 06:17
Ура, ото наживуться Бондарук і к з Юлею, трохи ще поправлять свої фінанси, дерибан вперед!
Анонім Показати IP 5 Вересня 2015 07:35
"Отримані кошти не будуть додатковим навантаженням для власників квартир – вся оплата буде проводитися з економії" - а не краще на зекономлені кошти зменшити платню за комунальні послуги?
осбб Показати IP 5 Вересня 2015 17:41
Рома, Юля в теме. Все на выбори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus