USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вирішення транспортної проблеми: що пропонують лучанам

20 Травня 2015 18:24
Прозорість тарифоутворення та конкурсу перевізників, пріоритет екологічних видів транспорту та підвищення рівня сервісу: основні засади вирішення проблеми якості громадського транспорту у Луцьку пропонували під час засідання круглого столу.

Дискусія-обговорення «За якісний транспорт у Луцьку. Проблеми. Рішення» відбулася 20 травня.

Як повідомив заступник голови партії «Демократичний Альянс» Ігор Андрійченко, нещодавно в Європейському Союзі розробили та тестово запровадили у 20 містах новий стандарт управління містами. У нього включили всі показники, що стосуються забезпечення життєдіяльності міста (від менеджерських якостей мера до сфер транспорту та екології).

Серед індикаторів стандарту щодо транспорту: протяжність системи громадського транспорту на 100 тисяч населення, щорічна кількість поїздок у ньому та кількість особистих автомобілів на душу населення, відсоток мешканців приміської зони, які використовують громадський транспорт, протяжність велосипедних доріжок на 100 тисяч населення, кількість смертельних випадків за участю громадського транспорту на 100 тисяч населення тощо.

Зі слів Ігоря Андрійченка, міський транспорт повинен бути максимально екологічним (повинен переважати електротранспорт), велосипеди повинні бути в пріоритеті до тролейбусів, а тролейбуси – до автомобілів (особистий транспорт у місті має бути мінімізований). Під час прийняття рішень у галузі транспорту повинен зберігатися баланс інтересів між пасажиром та перевізником, адже часто влада захищає лише інтереси перевізника.



Говорячи про те, які кроки можуть бути зроблені вже зараз, промовець виокремив забезпечення максимальної прозорості на етапі вибору перевізника під час конкурсу. Так, він пропонує долучатися до роботи конкурсного комітету представникам громадськості. Зокрема, 50% членів комітету, з його слів, повинні становити представники громади, а не менше 25% - транспортники.

Також засідання комітету варто робити публічними. Максимально прозорим Ігор Андрійченко пропонує зробити процес тарифоутворення, щоб громадяни могли зрозуміти, за що вони платять. Окрім цього, він вважає, зо перевізники повинні дбати про підвищення якості сервісу, наприклад, єдину уніформу для водіїв, яка не вартує значну суму, чистоту салону, ввічливість водіїв тощо. Він зауважив, що більшість перевізників свідомо занижують показники пасажиропотоку, коли аргументують підвищення ціни проїзду.



Голова правління об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Наш дім» Володимир Монархович зауважив, що у сусідній Білорусі вже запроваджують систему електронних квитків для точного обліку пасажиропотоку та контролю надходження коштів від продажу квитків. На його думку, встановлювати індикатори для електронних квитків варто зобов’язати і луцьких перевізників.

Із пропозиціями погодилася присутня голова правління ОСББ «Лучани», член виконкому Юлія Сабатюк, яка визнала, що у Луцьку є кодекс водія маршрутного таксі, який, на жаль, не виконується. Вона пообіцяла донести ці пропозиції представникам місцевої влади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
анонімус Показати IP 20 Травня 2015 20:58
тролейбуси по місту автобуси за місто
Лучанин до анонімус Показати IP 21 Травня 2015 08:23
Аби так зробити, то перш за все необхідно збілишити кількість троллейбусів як мінімум втричі, подруге - продовжити протяжність існуючої мережі троллейбусних ліній, прокласти нові. По трете - встановити відповідні тарифи. І ще багато причин, які виникнуть при спробі це запровадити.
222 до анонімус Показати IP 21 Травня 2015 09:22
А мешканці , що проживають за мустом (у селі), що не люди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus