USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькому парку – отруйна рослина

24 Червня 2015 09:12
Небезпечна отруйна рослина масово поширюється у парку біля дитячої залізниці в обласному центрі. Там, де гуляють містяни зі своїми дітками, росте борщівник – небезпечна рослина, яка викликає опіки та алергічні подразнення.

З цього приводу під час оперативної наради вчора, 23-го червня, Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що знайомий з проблемою і просить підлеглих терміново розібратися.

«Мешканці вулиць Огієнка та 8-го Березня звернулися до мене і попросили зарадити поширенню борщівника. Прошу вивчити ситуацію й терміново вирішити її! Це серйозна проблема», – наголосив градоначальник.

Зауважимо, що борщівник Сосновського є досить небезпечною рослиною. Дотик до неї викликає подразнення та опіки на шкірі, адже всі частини рослини містять фуранокумарини – речовини, що різко підвищують чутливість до ультрафіолетового випромінювання.

Варто знати, що після ураження час появи пухирців, заповнених рідиною, – від кількох годин до кількох діб. Окрім того, можуть виникнути різноманітні прояви алергії.

Ця рослина невибаглива, приживається будь-де, росте швидко і досягає у висоту 2-3 метрів.

Біля залізничної колії висота борщівника вже сягає 2-ох метрів. Росте він біля самого тротуару так, що перехожі можуть випадково торкнутися його рукою.

Серед методів боротьби з борщівником – викопування та знищення його коренів, скошування рослин, знищення суцвіть і їх спалювання, а також використання гербіцидів суцільної дії з подальшим заорюванням та засіванням багаторічними травами. Оскільки борщівник має п’ятирічний цикл розвитку, то для знищення однієї його популяції потрібно витратити аж 5 років.

Впродовж тижня Інформаційне агентство Волинські Новини простежить чи справді луцькі чиновники терміново вирішать проблему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 09:18
Коноплі садіть!
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 09:26
Жах
Лора Показати IP 24 Червня 2015 09:47
Від Торчина до Веселого по дорозі тільки вона й росте!
Мельник до Лора Показати IP 24 Червня 2015 09:55
Від патякання він не пропаде.
микита Показати IP 24 Червня 2015 09:58
треба бар там поставити з дешевим пивом втоді витовчуть
Тарас Показати IP 24 Червня 2015 10:16
Цей борщівник і минулого року був і ніхто з цим не боровся.
Аліна Показати IP 24 Червня 2015 13:03
Вчора їхала маршутом №4 і спостерігала, як із ГПЗ до Вересневого вздовж дороги росте повно того борщівника, цілі плантації!
Анонім Показати IP 24 Червня 2015 20:01
ця рослина вже пів міста засіяла
бгг Показати IP 25 Червня 2015 00:25
Коли цей Антон з своєю рослиною піде з новин?)
Лучанин Показати IP 25 Червня 2015 17:19
Борщівник то зараза рідкісна. Страшний його сік коли попаде на шкіру людини, опіки провокує сильні особливо якщо в день на сонці. Самий дієвий спосіб позбутися це його викопувати з корінням - раз і назавжди. Косити не допоможе - швидко відростає знову. Ще можна китиці з цвітом зрізати і знищувати - таким способом можна його позбутися за пару років. Бо він коли відцвітає то відмирає. Але у нього насіння яке посіялось в грунт може проростати протягом декількох років так що роботи на довго, краще викопувати з корінням. Щодо опіків які можна отримати від його соку я суджу з власного досвіду, ще досі на руках шрами є. Біда в тому що опіки зявляються на другий день після контакту шкіри із соком. Не можна вчасно зреагувати. Висновок краще його обійти і не чіпати, не рвати і не їсти листя та стебла))).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus