USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі перевізники погрожують бунтом

15 Квітня 2014 12:12
В обласному центрі обговорюють можливість підняття граничних тарифів на проїзд. Але компромісу між владою та перевізниками досягти не вдалося.

Перевізники вимагають підняти вартість проїзду по місту до 3 гривень. Підприємці переконують, що через збільшення ціни на пальне, вони на грані банкрутства.

Натомість представники міської влади і Антимонопольного комітету стверджують, що перевізники приховують свої прибутки, не облікують реальну кількість пасажирів, не надають реальні розрахунки.

Заступник міського голови Тарас Яковлев переконує, що про 3 гривні за проїзд, як просять перевізники, не йдеться. Зі слів чиновника, підвищити тариф у місті можна поки що максимум до 2,5 гривні. А розрахунки тарифів надали не всі перевізники. І квитки водії не видають.

«Коли водій дає здачу, він не може дати квиток? Я не завжди беру квиток в магазині, але його завжди видають», - зауважив посадовець.

Після цих слів половина присутніх покинула залу засідань. Утім, частина представників залишилася.

Вони переконують, що кількість пасажирів обліковують.

«Облік ми здійснюємо дуже ретельно. Те, що квитки не беруть пасажири, не означає, що водії не відривають ці квитки. В кінці маршруту він відриває ту кількість квитків, скільки пасажирів він видав. А притягнути до відповідальності пасажира неможливо», - пояснює керівник АТП №1 Олександр Шаміс.

Перевізники переконують, що з нинішніми цінами їм зручніше продати маршрут, аніж працювати. А співчутливі пасажири навіть самі пропонують платити 3 гривні.

Натомість виконувач обов’язків голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Сергій Луговий запропонував підняти ціну за проїзд до 2,5 гривні на маршрутах, які мають протяжність більше 10 кілометрів. А короткі маршрути - 15, 8, 16, 17 і 26 варто залишити з ціною 2 гривні за проїзд. Більш того, він сподівається, що після президентських виборів, ціна на іноземну валюту і на пальне знизиться. Термін підняття плати за проїзд за пропозицією АМК – 1 червня.

Голова обласної асоціації перевізників Ігор Семеніхін запропонував ввести тариф 2,5 принаймні на півтора місяці, а з 1 червня говорити про підвищення ціни за проїзд до 3 гривень.

«Ніколи міський тариф не був меншим, ніж буханка хліба. Ніде такого немає, всі машини в місті відповідають нормам "Євро2", обладнані системою GPS», - зазначив він.

Перевізники готові до того, що частина пасажирів оберуть альтернативні способи пересування містом.

«Це вже наші проблеми, якщо пасажири пересядуть на велосипеди, або ходитимуть пішки», - кажуть вони.

Всі учасники круглого столу погодилися, що вартість проїзду піднімати потрібно.

Представники влади і перевізники домовилися, що до 20 квітня підприємці донесуть всі документи, яких не вистачає. Крім того, вони розглянуть можливість диференційного тарифу – на коротких маршрутах буде проїзд дешевший, а на довших – дорожчий. Якщо всі документи будуть готові, то тарифи на проїзд в маршрутках міста можуть підняти вже з початку травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
віталік Показати IP 15 Квітня 2014 12:20
хоч би вони не збанкрутіли. Скільки людей їздять в маршрутках туди іноді не залізти і ще мало ? люди добрі а прості люди не на грані банкрутсва?
йося моргенштерн до віталік Показати IP 15 Квітня 2014 13:36
ми рахуєм, ...єм, ..єм!!!
голос до віталік Показати IP 15 Квітня 2014 14:22
якщо піднімуть ціну - бойкот! ніхто не повинен лишатись осторонь, інакше нас нахилятимуть у всьому!
Податкова Показати IP 15 Квітня 2014 12:20
Первізників притягнути до відповідальності. Зажерлись свині.
ось так Показати IP 15 Квітня 2014 12:31
Нехай краще велодоріжки прокладуть, от тоді маршрутчики і будуть біситись. Вони хочуть собі більші доходи, а в інших людей зарплата не піднімається. Це не справедливо!
DJYJ Показати IP 15 Квітня 2014 12:32
в звязку з військовою загрозою з сторони РФ вважати їх ворогами держави і народу, маршрутки націоналізувати, власників під арешт до вирішення зовнішньополітичної ситуації, увипадку погіршення ситуації розстріляти як потенційних зрадників
за до DJYJ Показати IP 15 Квітня 2014 12:49
+100500!!!
роверник до DJYJ Показати IP 15 Квітня 2014 13:08
це справді вороги-москалі---- що семеніхін... що яковлев ... що голєв..... усіх розстріляти...
)) до DJYJ до DJYJ Показати IP 15 Квітня 2014 13:11
Тебе зачекались у психлікарні.З такими думками ти небезпечний в суспільстві!
пасажир до DJYJ Показати IP 15 Квітня 2014 16:20
коментар було видалено
Гость Показати IP 15 Квітня 2014 12:36
Зробити облік грошей,хай працюють легально. Якщо їм не вигідно,хай припиняють перевозити пасажирів, я думаю це зроблять за них це інші. Зажерлись свині по самі вуха. Ми нра грані банкрутства, нам ніхто не піднімає ні пенсій ні зарплат.Сволота вони
вік до Гость Показати IP 15 Квітня 2014 19:36
гості на грані банкрутства- ой не сиішіть
пасажир Показати IP 15 Квітня 2014 12:48
Попустить їх трохи! Он вже долар потроху вниз пішов, а прийдуть гроші від МВФ, то ще нижче стане і бензин у ціні впаде, так що пару днів нехай потерплять і не лякають людей! А то вже як люди до них прийдуть - то на горбу возити і безкоштовно будуть!!! Ситуація яка, а вони здирництвом вздумали займатись? Або нехай підписують бумагу, що у разі здешевлення пального, вони мають і ціну за проїзд знизити, тільки так!!!
Семен Показати IP 15 Квітня 2014 12:49
Знакомый маршрутчик говорил, что он каждай день в карман помимо кассы 200 гривен приносит - если меньше - то он даром работал.
Рустам Дячук Показати IP 15 Квітня 2014 12:51
Для обліку пасажира необхідно було встановлювати автоком"ютер, до якого підключається необхідне обладнання (відеоспостереження, інфрачервоні лічильники тощо), Так похибка становила 3 відсотки. Однак було видно облік пасажира і реальну картину обігу коштів. Але один чоловік, Романюк М.Я., який на даний час займає посаду міського голови на відповідні пропозиції управління транспорту міської ради в 2011 році не погодився. Встав на бік перевізників і дозволив їм придбати дешеве обладнання, ще й деякі (в тому числі і Грицанчук І.І директор ЛПЕ) придбали трекера, що не співпрацюють з програмою, яка обслуговує маршрути (виграла конкурс в міськраді). Крім того з 2013 року збільшено кількість автобусів з 240 до 270 і у відповідний час вони возять повітря. Тепер маємо те, що маємо. А виною цьому недолугість міського голови.
Колишній програміст. до Рустам Дячук Показати IP 15 Квітня 2014 13:00
Рустаме!!!Трекера ,які встановлювали деякі перевізники ,якраз і співпрацюють з системою "МАК",тільки "Візор" все зробив для цього, щоб не адаптовувати ці трекера до "МАКу" На рахунок збільшення ТЗ з 240 до 270 - з Вами я згідний.
Іван Показати IP 15 Квітня 2014 13:07
Шановні користувачі громадського транспорту. Значна частина Вас була за кордоном (в Європі) і їздили там громадським транспортом. Правда приємно там. А що у нас? Автобуси (маршрутки) дуже брудні всередині, неприємний запах в салоні, сидіння порвані, водії непривітні і одягнені неетично (футболки, майки, тапки і т.д.), кошти за проїзд передаються по салону, автобуси не обслуговуються на професійних СТО, миття відбувається в калюжах, непрофесійне керування і багато іншого неприємного. Вважаю що міняти потрібно не лише ціну на проїзд, але і сам підхід власника маршруту до виконання ним своїх обов"язків по безпечному перевезенню пасажирів. Я думаю що якби пан Шаміс і йому подібні регурно дивились особисто за станом транспортних засобів, сідали за кермо при виїзді з гаражу, купили б автохімії для миття - можливо щось і змінилося б. На жаль власники маршрутів лише доводять плани і взагалі не контролюють водіїв і свої автобуси. До такого безладу звичайно причетна міська Рада, якій теж поставлені свої плани. Пропозиції, як потрібно зробити : 1) на міських зупинках поставити кіоски для продажу пластикових білетів (талонів) багаторазового використання, встановивши ціну 8-10 грн; 2) у всіх автобусах встановити банкомати по типу компостерів для прийому білетів (водії гроші не беруть); 3) підняти ціну потрібно, тому що витрати на утримання транспорту в належному стані дійсно великі плюс страховки плюс водій має заробляти достойну зарплатню; 4) зобов"язати водіїв одягнути білі сорочки і краватки; 5) постійний контроль чиновником міської ради автобуса і перевізника, а перевізником водія. Думаю, на початку буде тяжко, але всерівно ми до того прийдемо. Суспільство хоче якісного життя, а якісне завжду охайне і чисте.
йося моргенштерн до Іван Показати IP 15 Квітня 2014 13:48
Все правильно! Тільки замість 2грн. водію віддавати талон, водій їх збирає - І ОСЬ РЕЗУЛЬТАТ!!!!!!!
Корінний лучанин до Іван Показати IP 15 Квітня 2014 17:45
Шановний ІВАНЕ, ти намалював фантастичну картину із майбутнього, навіть Станіслава Лема та братів Стругацьких "перевершив". Такі вимоги хтось до перевізниів ставив , про які говориш? Якщо їх реалізувати, то ціна проїзду буде ЗАХМАРНОЮ для луцьких пасажирів. Тут за 50коп. борються та обзивають всяко одне одного. Звичайно, я не проти цих твоїх новацій, але дійсно про пасажирів ніхто не думає та не дбає!!! І ЦЕ ФАКТ!
11 до Іван Показати IP 15 Квітня 2014 19:39
2 баки квиток-плати і я тебе на руках триматиму
Мій голос Показати IP 15 Квітня 2014 13:17
Коли вже в Україні буде введена практика позупинкової оплати? Інколи з торбами всього пару зупинок їду, а хтось від початку маршруту і до кінцевої за ту ж суму. Буде диференціація оплати, чесність перевізників, якість доріг, то, може, невдоволених стане менше.
водій Показати IP 15 Квітня 2014 14:07
Люди !!! Вчіться рахувати.На підприемстві -5 керівників,3-бухгалтера,4-механіка,3-лікаря,4-диспетчера,12-слюсарів.ім потрібна зарплата.На автобус треба в рік:6-скатів=12 тис грн ГСМ-на1,5тис.грн.щоденна заправка на 700-800грн+ поточні витрати на дрібний ремонт,мийку автобусів,а дрібні витрати в рази перевищують планові.Не думайте що всі гроші діляться тільки на водія та перевізника .маемо перші рейси і останні нерентабельні+пільговики.якщо не в курсі справ то хоч не меліть дурниць.або стріляйте всіх водія заправника продавця,аптекаря .На ринок сходіть.там ціни теж не стоять.Стріляйте всіх хто хоч на гривню підняв ціну на товар Слабо? Я міська людина але зайшовши на ринок складаеться враження що сільгосппродукти як мінімум поливають доларами або гривнями...Стріляйте Патрони теж подорожчали...Стріляйте...тільки для себе одного патрончика залиште...
Пасажир до водій Показати IP 15 Квітня 2014 15:20
А на х*р вам 5!!!! керовників? Чого ми їх маємо кормити???????? І в них певно зарплати не менше 5-6 тисяч!!!!!!!
водій до Пасажир Показати IP 15 Квітня 2014 21:04
Директор,тех.директор.по експлуатаціі.по БР,комірник,юрист і секретар,якщо бути точним.і все це купи звітів ,рахунків і т.д.
До Рустама Показати IP 15 Квітня 2014 14:10
А ти, хлопче ніяк не заспокоїшся, що ні до якого корита не допускають-скажи дякую що не посадили, і нема чого лити бруд на міського голову, бо тобі до нього як до неба рачки!
я Показати IP 15 Квітня 2014 14:14
то что водилы кладут себе часть зароботка в карман-знают ВСЕ! так что не надо ля-ля... пусть поднимают, буду ходить пешком, ездить минимально здоровее буду...
ваня Показати IP 15 Квітня 2014 18:03
запчастини на формулі на 100 відсотків і пальне майже в два рази. І ЯКИЙ ВИСНОВОК? Це ж ринок... Треба було вже давно жульйо прогнати і не було б такого. Тепер мусимо не злитись а шукати компроміс.
Круль Показати IP 15 Квітня 2014 18:07
Легкове таксі теж стало нерентабельним. Якщо паливо на 100% то тоді робота в мінус не кажучи вже про запчастини
101 Показати IP 15 Квітня 2014 19:44
в теперішній час інтервал 5 хвилин -ви камікадзе
до Ваня Показати IP 15 Квітня 2014 20:47
тому,що БАРИГИ!!!!!!!!!!!!
Джулія Показати IP 15 Квітня 2014 22:48
Хотіла б я бачити тих "співчутливих пасажирів"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus